SJOKOLADE-MANNEN: Jasper Stuyven, her på podiet etter søndagens andre etappe, driver sjokolade-business på siden av sykkelkarrieren. (AP Photo/Peter Dejong)
SJOKOLADE-MANNEN: Jasper Stuyven, her på podiet etter søndagens andre etappe, driver sjokolade-business på siden av sykkelkarrieren. (AP Photo/Peter Dejong) Foto: Peter Dejong

Jasper (24) er Tour de France-feltets sjokolade-ekspert

Jasper Stuyven har overbevist Fabian Cancellara om at belgisk sjokolade er like godt som sveitsisk.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Jasper Stuyven (24) fikk en eventyrlig start på vårsesongen da han vant prestisjetunge Kuurne-Brussel-Kuurne i slutten av februar. Belgieren lurte Alexander Kristoff og resten av hovedfeltet, og kunne i ensom majestet sykle over målstreken 17 sekunder foran resten.

På gårsdagens andre Tour-etappe viste Leuven-gutten seg frem igjen. Stuyven var i brudd med blant andre Vegard Breen hele dagen. Mot slutten av etappen forsøkte Stuyven seg på et solostunt, men 500 meter før mål ble forspranget spist opp av hovedfeltet.

På fritiden driver Stuyven med noe helt annet. Han er nemlig Tour de France-feltets sjokolade-ekspert. Sammen med onkelen lager 24-åringen belgisk sjokolade, noe lagkameratene nyter godt av.

– Jeg har åpnet en sjokolade-fabrikk og butikk med onkelen min. Det tok meg litt tid å overbevise Fabian Cancellara om at det belgiske sjokoladen er like god som den sveitsiske, men nå er han enig med meg, smiler Stuyven.

Spill Tour-manager her!

Trek-rytteren delte ut hjemmelaget sjokolade til alle rytterne som hjalp ham til seieren i Kuurne-Brussel-Kuurne. Han har også tatt med et lite lager til Tour de France.

– Det er en fin beskjeftigelse. Jeg har vært i sjokolade-industrien lenge, og nå har vi endelig åpnet butikk. For øyeblikket går det veldig bra. Jeg er flink å lage sjokolade, men du merker nok forskjell på sjokoladen min og sjokoladen onkelen min lager, forteller han.

Til tross for at gårsdagens brudd ikke holdt helt inn, kunne Stuyven ikle seg den rødprikkede klatretrøyen etter etappen. Etter at den umiddelbare skuffelsen hadde lagt seg var 24-åringen godt fornøyd med utbyttet.

– Jeg var virkelig nær en seier. Jeg hadde begynt å få tro på at det kunne holde helt inn, men i den bratteste delen av avslutningen var det vanskelig å holde farten oppe. Jeg prøvde alt jeg kunne. Det er smertefullt å være så nær, men etter en natts søvn er jeg fornøyd med det jeg har gjort, avslutter han.