Chris Evans (t.v.), som her står sammen med den anonymiserte racerføreren kjent som The Stig, har hatt en turbulent start på karrieren som programleder i nye Top Gear. Nå vil ryktene ha det til at han har fått klar beskjed om å endre på væremåten, eller finne seg noe annet å gjøre.
Chris Evans (t.v.), som her står sammen med den anonymiserte racerføreren kjent som The Stig, har hatt en turbulent start på karrieren som programleder i nye Top Gear. Nå vil ryktene ha det til at han har fått klar beskjed om å endre på væremåten, eller finne seg noe annet å gjøre.

Top Gear-sjefen ble skjelt ut

BBC-sjef med klar beskjed om at noe må gjøres.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BBCs Top Gear er i ferd med å runde av første sesong av nye Topg Gear, i kjølvannet av at Jeremy Clarkson, Richard Hammond og James May takket for seg.

De tre tidligere programlederne hadde rukket å bli svært populære verden rundt. Det er derfor ingen tvil om at de nye programlederne har hatt store sko å fylle.

Allerede før premieren, kom det fram at det hadde vært en rekke utfordringer underveis i innspillingen. Premieren ble også forsinket. Seertallene var lavere enn forventet, selv om hver episode ble sett av i snitt 4,4 millioner seere.

Både seere og anmeldere har vært ekstra kritiske til programlederen Chris Evans.

Nå har BBC-sjefen, Kate Phillips, ifølge avisen The Mirror i England gitt Evans en klar beskjed: Gjør store endringer, eller forsvinn.

Denne gjengen har tatt på seg oppgaven å ta Top Gear videre: Fra venstre: Chris Harris, Rory Reid, Sabine Schmitz, Chris Evans, Eddie Jordan og The Stig.
Denne gjengen har tatt på seg oppgaven å ta Top Gear videre: Fra venstre: Chris Harris, Rory Reid, Sabine Schmitz, Chris Evans, Eddie Jordan og The Stig. Foto: Andrew Matthews

Les vår anmeldelse av Top Gear her

Store endringer

Phillips skal regelrett ha skjelt ut sin programleder, på en måte som Evans aldri har opplevd før, ifølge kildene til avisen.

Hun har blant annet gitt beskjed om at Evans må være mindre "control freak" og detaljstyre alle de andre. Hvis Evans ikke vil være med på det, skal Phillips ha sagt at han kan finne seg noe annet å gjøre.

Hun har nemlig merket seg at Matt LeBlanc er mer populær og også mer kjent enn sin britiske programlederkollega.

Et alternativ skal være at han overtar sjefstolen i Top Gear.

Truer med å trekke seg

Den anonyme kilden til The Mirror uttaler videre at de andre programlederne vil få en mer framtredende rolle, og at de i større grad bli et team.

Som Broom har omtalt tidligere, har det også gått rykter om at LeBlanc har gitt et ultimatum, der han krever at Evans går, om han skal vær med videre.

Jeremy Clarkson gir alt i nytt bilprogram

– Noe på gang

Brooms redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen har fulgt Top Gear tett i mange år. Han var i våres i England der han fikk møte de nye programlederne og se den nye banen og det nye studioet.

– Hva tenker du om det som når skjer?

– Først og fremst skal vi huske på at dette er rykter. Enkelte deler av pressen i England er kjent for å være relativt lempfeldige med kildektrikken. Men når det er sagt: Nå har det vært såpass konkrete rykter som går på det samme, at er det nok er mye som tyder på at det skjer ting.

Brooms redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen var tidligere i år på besøk i England hos Top Gear for å se på det nye studioet og snakke med Chris Evans og co.
Brooms redaksjonssjef Vegard Møller Johnsen var tidligere i år på besøk i England hos Top Gear for å se på det nye studioet og snakke med Chris Evans og co.

Alt du vil vite om nye Top Gear

– Masete

– Tror du det er riktig å ta grep?

– Dette er det andre som er langt mer kvalifiserte til å bedømme enn meg. Men som en mangeårig Top Gear-fan, har jeg også gjort meg en meningen om det nye programmet. Jeg er positivt overrasket over Matt LeBlanc, mens jeg nok innrømme at Evans ikke helt treffer. Han blir litt for intens og masete. Det er litt skuffende. Men samtidig skal vi huske på at dette er første sesong. Det er mulig at Evans kan gjøre noe endringer.

– Hva med resten av den nye gjengen?

– Jeg har i alle fall veldig sansen for de to yngste gutta: Chris Harris og Rory Reid. Sabine er rå bak rattet, men virker kanskje litt angstrengt foran kamera. Det handler nok om erfaring, og kan bli bedre etterhvert.

Vi har bare nettopp lagt bak oss den aller først sesongen. De må få tid til å finne fomen, og gjøre noen justeringer. Så er spørsmålet om Chris Evans vil, og kan, være med på det.

BBC har så langt ikke kommentert saken.

Top Gear-stjerne truer med å si opp