Supertalentet Casper Ruud er blant favorittene i Wimbledon

Til tross for at 17-åringen bare har spilt tennis på gress én gang tidligere...

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tennisturneringen Wimbledon er godt i gang, men for juniorene begynte den først på lørdag, og for Norges største håp, Casper Ruud, begynner veien mot en sensasjonell junior Grand Slam-finale mandag.

Da møter han den andreseedede amerikaneren Ulises Blanch i første runde, men den norske 17-åringen lar seg ikke skremme.

– Det er klart jeg er litt nervøs, men mest av alt gleder jeg meg, og jeg føler meg klar til å gå ut og spille spillet mitt, sier Ruud når TV 2 møter ham noen bil-minutter unna det verdenskjente tennisanlegget.

Og det er ikke uten grunn at tennisturneringen på gressbanen i London er blant de mest prestisjefulle sportsarrangementene i verden. Det finnes nemlig svært få, lignende gressbaner i verden, og i Norge finnes det faktisk ikke en eneste tennisbane med det grønne dekket.

Ruud har følgelig ikke voldsomme mengder erfaring på gress.

– I turnering har jeg jo egentlig bare spilt på gress én gang tidligere: Wimbledon i fjor. Så det er en ny opplevelse, men jeg syns det er gøy, sier tennistalentet fra Oslo.

– Det er selvfølgelig litt annerledes å spille på gress, men gresset her i Wimbledon er så tregt at de ikke er langt unna hard court. Måten man beveger seg på er litt annerledes, og det går kjappere enn vanlig. Ingen av juniorene har mye erfaring med dette, så det er om å gjøre å tørre å utfordre seg selv mest mulig, mener Ruud, som har satt seg som mål å vinne en junior Grand Slam i år.

– Dette er en av de siste junior Grand Slam jeg spiller, så nå må jeg gå all in. Jeg kommer ikke til å holde tilbake på noe!

– Har man en bra uke, kan man gå helt til topps. Jeg vil nok si at jeg er en av de ti som har sjans til å gjøre det bra, avslutter unggutten.

Wimbledon kan du følge på TV 2 Sportskanalen fra kl. 14.00. Ruud spiller fjerde match etter kl. 11.30 på bane 17.