– De franske har reist hjem. Våre fans jubler som om vi har vunnet EM

Takk for alt, Island!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frankrike–Island 5-2:

Island har gjort en eventyrlig reise i sommerens EM-sluttspill i Frankrike.

Mange har latt seg begeistre for prestasjonene til den lille nasjonen, og av deres viking-aktige rop sammen med fansen.

De tok seg videre fra gruppen på 2. plass. Men det er prestasjonen deres mot England som vil stå igjen i historiebøkene med gullskrift.

Engelskmennene var som kjent store forhåndsfavoritter i åttedelsfinalen, men maktet aldri å vinne kampen mot de hardtarbeidende vikingene fra Sagaøya.

Island gikk videre, og England-sjef Roy Hodgson sa opp straks kampen var over.

Måtte gi tapt for stormakten
Om England var favoritt i åttedelsfinalen, var kanskje vertene Frankrike en enda større favoritt i søndagens kvartfinale. Og det gikk slik mange forventet.

Island hadde kanskje en drøm om å fortsette sin ferd, om å nå en enda mer sensasjonell semifinale, men de maktet aldri å holde unna for det offensive stjernegalleriet til franskmennene.

Allerede før hvilen virket det hele å være over. Dimitri Payet og Antoine Griezmanns to kjappe scoringer før pausen gjorde oppgaven for islendingene nærmest umulig. Tross to trøstemål av Kolbeinn Sigthorsson og Birkir Bjarnason, var Island aldri i nærheten mot overmakten i det som utviklet seg til en målfest.

– Det er litt skuffende, men jeg er samtidig utrolig stolt. Det har vært en utrolig opplevelse. Det har vært vanskelig og mye hardt arbeid. Supporterne har vært fantastiske, og de står fortsatt og synger. Det er helt utrolig. Jeg er tom for ord, sa kaptein Aron Gunnarsson ved kampslutt.

– De franske supporterne har allerede dratt, mens de islandske fortsatt står her og roper som om vi akkurat har vunnet hele turneringen, fortalte Gunnarsson.

Kolbeinn Sigthorsson tror Island møtte laget som vinner EM.

– Vi er virkelig stolte over det vi har prestert, og stolte over supporterne våre. Det har vært en fantastisk reise, sa Kolbeinn Sigthorsson, som også var full av lovord for deres overmenn.

– Jeg tror vi akkurat møtte laget som kommer til å vinne EM. Franskmennene var virkelig gode i dag, og forsvaret vårt fungerte ikke slik vi ønsket. Men det er ikke rart vi er trøtte etter så mange kamper med det samme laget, sa Island-spissen videre.

Gir barna håp
Premier League-profil Gylfi Sigurdsson var også en stolt mann tross 5-2-tapet.

– Det har vært en fantastisk turnering. Selvfølgelig har dette vært noe helt spesielt for et lite lag som oss. Vi har nok overprestert og gjort noe ingen forventet at vi kom til å gjøre. Det gir barna hjemme håp om at dette er mulig og forhåpentligvis er vi tilbake i sluttspillet i fremtiden, sa Sigurdsson.

– Vi har 10-15 spillere i troppen som er inne i en god alder, så vi ser fram til VM-kvalik nå. Forhåpentligvis er fremtiden lys for Island, fortsatte Sigurdsson.