Sagan langer ut mot hodeløse Tour-kolleger

Peter Sagan mener det er direkte farlig å sykle årets utgave av Tour de France.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Peter Sagan har hatt et eventyrlig år på sykkelsetet. VM-seieren i Richmond i fjor ble etterfulgt av hans første monument-seier i Flandern rundt i år. På dagens etappe til Cherbourg viste han nok en gang hvorfor mange regner ham som verdens ypperste syklist. Sagan passerte Julian Alaphilippe like før mål, og sikret seg både etappeseieren og den gule trøyen.

I mål ventet Tinkoff-eier Oleg Tinkov, for anledningen i en Sagan-t-skjorte, med champagne og gratulasjonsklemmer.

Men Sagan var ikke bare fornøyd på dagen han for første gang kunne trekke den gule ledertrøyen over hodet. Slovaken mener det er blitt direkte farlig å sykle i feltet de siste årene.

– Det er veldig vanskelig å nyte det som skjer underveis i rittet. Det var et helt annerledes ritt da jeg syklet mitt første Tour de France. Nå sykler ryttere som om de ikke bryr seg om livene sine. Det er helt utrolig. I fjor var det ille, men i år er det verre. Man vet aldri om man kan sykle neste etappe, sier Sagan.

Spill Tour-manager her!

Som regjerende verdensmester er Sagan en av de største profilene i sirkuset. Men det hjelper lite, forteller slovaken. Han kan ikke bruke statusen sin til å roe ned feltet.

– I øyeblikket er jeg ikke en viktig rytter i feltet. Ingen bryr seg om meg. Folk er helt hodeløse. Det er en rekke idiotiske velt. Selv når det er vått er det ingen som bremser. Tidligere respekterte man hverandre. Hvis noen gjorde noe dumt ville andre ryttere kaste flasker på ham eller slå ham med sykkelpumpe. Nå er det sju spurttog i front av feltet, og ingen av dem tar hensyn til hverandre. I fronten er det flere ryttere som ikke vet hvordan man kommer seg opp på sykkelen, sier Sagan.