19-åring ødela Moldes fantastiske hjemmestatistikk

Mathias Bringaker gav Molde deres første hjemmetap i Tippeligaen siden juli 2015.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Molde - Viking 0-1:

Det så lenge ut til at den første kampen etter sommerferien skulle ende 0-0, men så ville en 19-åring det annerledes.

For innbytter Mathias Bringakers kontante avslutning sikret Viking 1-0-seieren, og sørget for at alle poengene ble med tilbake til Stavanger.

– Dette var utrolig godt å få denne borteseieren, det var sykt viktig. Claes (Kronberg) skal ha æren for scoringen, sa Mathias Bringaker etter kampen.

Det var nemlig den danske backen som hamret ballen inn i boksen så Bringaker så ekspederte videre i mål.

– Nå har vi jo bare to spisser igjen i troppen, så Mathias (Bringaker) kommer til å spille jevnt og trutt. I dag var det perfekt! Jeg vet ikke om jeg skal si at det var coaching i verdensklassen, men jeg syntes Patrick (Pedersen) gjorde en strålende jobb først og så kom Mathias inn, fortalte Viking-trener Kjell Jonevret etter kampen.

– Vi starter veldig dårlig og de første 20-25 minuttene har Viking trøkket på oss og vi kommer ikke i gang. Etter det så spiller vi en OK, men vi har ikke trøkk foran mål. Vi mangler det siste lille, men som er det viktigste i fotball. Vi får ikke ballen i mål, fortalte en skuffet Ole Gunnar Solskjær etter kampen.

Seieren betyr at Viking suser opp på tredjeplass i årets Tippeliga, mens Ole Gunnar Solskjærs menn er å finne på femteplass etter deres første hjemmetap i Tippeligaen på 12 kamper.

Feriemodus
Første omgang vitnet innledningsvis om to lag som fortsatt var litt i feriemodus. Spillet var oppstykket og upresist både fra Viking og Molde, selv om bortelaget fra Stavanger la godt press på Ole Gunnar Solskjærs menn.

Spesielt Samuel Adegbenro ute på bortelagets venstreside var et konstant uromoment for vertene. I det 16. minutt rev han seg løs ute på kanten og fikk sendt inn en flott ball som endte hos Zymer Bytyqi.

Han fikk avsluttet fra omlag ti meter, men avslutning smalt rett i Molde-kaptein Joona Toivio.

Begge lag har sett viktige angrepsspillere forsvinne denne sommeren i Fredrik Gulbrandsen i Molde og Suleiman Abdullahi i Viking. Likevel var Patrick Pedersen nær på ved gjøre savnet av Abdullahi mindre i det 26. minutt.

Innlegget fra Bytyqi var godt og danskens heading hadde nok sneket seg inn i det lengste hjørnet. Andreas Linde i Molde-buret gjorde en mesterlig jobb i å få slått den unna.

Molde spilte seg mer og mer inn i kampen underveis i omgangen, men manglet litt på avslutningene. Likevel virket det som et tidsspørsmål om når hjemmelaget skulle sette opp tempoet.

Samuel Adegbenro avsluttet omgangen med et skudd som var enkelt for keeper Linde. Dermed kunne dommeren sendte lagene til pause på stillingen 0-0 etter en sjansefattig førsteomgang.

Perfekt innbytte
20-åringen fra Nigeria fortsatte å være farlig fra sin kantposisjon og fortsatte å teste Linde fra distanse. Selv om Molde hadde mesteparten av banespillet så var det Viking som kom med de fleste avslutningene.

Molde kastet innpå Mohammed Elyounoussi i et forsøk på å skape mer fart i angrepet sitt, men det skulle bli en annen innbytter som skulle stjele overskriftene.

Fordi 19-åringen Mathias Bringaker hadde ikke vært på i mer enn seks minutter da han snek seg inn foran Molde-buret og kunne enkelt geleide Claes Kronbergs innlegg i mål.

Molde fortsatte å trykke på for en scoring, men det ville seg ikke for de blåkledde. Elyounoussi var farlig frempå med en halvvolley i det 78.minutt, men Iven Austbø fikk bokset ballen unna.

Viking-keeperen viste seg frem igjen to minutter senere da Matthias Moström ble spilt fri igjennom på høyrekanten. Svenskens lobb var ikke høy nok, og igjen fikk Austbø ryddet unna.

Molde la inn et vanvittig press mot slutten og vant flere cornere mot slutten av kampen. Likevel klarte Kjell Jonevrets menn å holde unna, og kunne dermed sikre seg de tre poengene.