Kirkevold påførte Branns fjerde strake bortetap

Brann sliter med borteformen, og maktet aldri å score mot Sarpsborg 08 søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sarpsborg 08–Brann 1-0 (0-0):

Sarpsborg hadde holdt nullen i sine tre siste hjemmekamper i Tippeligaen, før møtet med Brann søndag. Kun Brann står med færre baklengs på hjemmebane denne sesongen.

Men bergenserne har slitt borte fra eget gress. Før kampen på Sarpsborg stadion stod de med tre strake bortetap uten å ha scoret mål.

Det gjorde de heller ikke søndag. Pål Alexander Kirkevold ordnet 1-0 etter 60 minutter, og det ble også sluttresultatet. Dermed fortsetter Branns elendige borteform, og dagens hjemmelag sin solide hjemmestatistikk.

Se scoringen i videovinduet øverst!

– Det var ekstra deilig i dag, fordi det var mye annet som ikke satt. Å få den scoringen var viktig for meg, sa matchvinner Pål A. Kirkevold.

– Den responsen som har kommet har vært overveldende. Jeg fikk beskjed over telefon om at det var startet kronerulling for å beholde meg i klubben. Det var veldig rørende, og det gir meg bare ekstra motivasjon. Da er det deilig å gi tilbake med mål, fortalte spilleren som er på lån fra danske Hobro IK.

Brann-trener Lars Arne Nilsen var naturligvis skuffet over ikke å få med seg poeng.

– Det er en jevn kamp. Men de er bedre enn oss på siste tredjedel og skaper flere sjanser, så slik sett kan vi si at det er fortjent. Vi spiller en god bortekamp, men det blir for lite sjanser, og da er det vanskelig å score mål, sa Brann-trener Lars Arne Nilsen til TV 2s reporter.

Kirkevold tok ansvar
Det ble ingen fartsfull start på 2. omgangen mellom de to velorganiserte lagene.

Men i det 57. minutt fikk Patrick Mortensen nok en stor mulighet til å score for vertene. Men heller ikke denne gang klarte angriperen å heade et innlegg i mål.

Tre minutter etter tok lagkamerat Pål Alexander Kirkevold ansvar. Spissen var først på ballen på bakerste stolpe og kunne bredside den inn i nettet, etter Kristoffer Tokstads lave innlegg foran mål.

Brann måtte jakte utligning, og erstattet Kasper Skaanes med Erik Huseklepp, mens hjemmelaget erstattet målscorer Kirkevold med midtbanespiller Tor Øyvind Stensæter Hovda.

Branns bytter gjorde ingen utslag, og de klarte aldri å spille ut et solid Sarpsborg-forsvar.

Reddet på streken
Vadim Demidov kunne ikke være med til Østlandet. Demidov og kona Christina Vukicevic venter barn, og dermed måtte Kristoffer Barmen starte kampen i en litt uvant midtstopperposisjon.

Branns Deyver Vega var farlig frampå allerede etter syv minutter. Vingen fikk avsluttet fra skrott hold etter et innlegg, men en god Sarpsborg-keeper fikk stoppet ballen på streken.

Etter 22 minutter var det Sarpsborgs tur. Midtstopper Barmen skulle klarere en ball fra egen 16-meter, men snublet i forsøket. Det gav Pål Alexander Kirkevold en mulighet, uten at han klarte å sette ballen forbi målvakt Leciejewski.

Sarpsborg hadde to farlige forsøk etter dødball like før pause. Men danske Patrick Mortensen klarte ikke å sette sine to headinger i mål. Dermed stod det 0-0 til pause.

– Jeg syns vi ligger kompakt og bra, men det glipper noen ganger og de får noen sjanser. Jeg sklir et par ganger, men det gikk helt greit, sa Kristoffer Barmen.