VIF maktet aldri å komme tilbake etter Zekhnini-scoring

Rot i eget forsvar sørget for Vålerenga-tap hjemme mot Odd.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vålerenga–Odd 0-1 (0-1):

Odd stod uten tap mot Vålerenga på de tre siste oppgjørene på Ullevaal Stadion. Og søndag var det telemarksklubben som kom best i gang på Ullevaal Stadion.

Bentley satte ballen i tverrliggeren allerede etter fire minutter. De første 45 var jevnspilte, men like før hvilen rotet Vålerenga det til i eget forsvar, og 18-årige Rafik Zekhnini fikk en enkel jobb med å sette inn den avgjørende scoringen.

Se situasjonen i videovinduet øverst!

Etter sidebytte klarte aldri hjemmelaget å bryte ned Odd-forsvaret, og Zekhnini & co kunne til slutt juble for tre poeng.

– Gutta står på, og da er det surt å tape en sånn kamp. Det er jevnt og vi setter ikke de få sjansene vi har. Det er utrolig bittert når vi klarer å rote det til med et slikt baklengsmål. Det er et godt lag vi møter, men det er surt at vi ikke klarer å få ett poeng ut av kampen, sa Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

Kontrollert seier
Begge trenerne gjorde to endringer i pausen. For hjemmelaget kom Daniel Fredheim Holm inn for Elías Már Ómarsson, mens Joakim Våge Nilsen erstattet Fredrik Nordkvelle hos bortelaget.

Vålerenga prøvde å ta tak i kampen, men presisjonen på siste halvdel var ikke god nok til å sette Odd-forsvaret skikkelig på prøve.

Dag-Eilev Fagermo og hans menn så aldri truet ut, og rodde kontrollert i land seieren på Ullevaal Stadion.

Dermed blir Vålerenga liggende på nedrykksplass med fattige elleve poeng, mens Odd fortsatt kommer jagende tre poeng bak Rosenborg på 2. plass.

– Vi gjør en veldig god bortekamp. Vålerenga skaper lite. Vi er strålende defensivt og tar var på ballen. Vi greier å ta vekk mye av intensiteten til Vålerenga fordi vi er rutinerte med ballen i laget, sa en strålende fornøyd Dag-Eilev Fagermo.

– Det var meget bra gjennom 2. omgang. Vi er litt lave noen ganger, men vi står bra i mot og får trillet en del ball. Da er vi gode, fortalte Odds Steffen hagen.

Zekhnini med enkel jobb
Allerede etter fire minutter kom Odd-spiller Bentley seg fri i bakrom, etter en stuss fra lagkamerat Occéan. Alene med keeper smalt han ballen i tverrliggeren fra rundt syv meter.

Hjemmelagets første, store mulighet kom i det 21. minutt. Simon Larsen raget høyest etter en corner, men Vålerenga-keeper Marcus Sandberg gjorde nok til å få hanskene på ballen.

Odd var farlig frampå ved flere anledninger, og fire minutter før pause kom uttellingen for gjestene. Rasmus Lindkvist skulle enkelt klarerer et innlegg, men istedenfor la han ballen til rette for Rafik Zekhnini, som enkelt kunne sette ballen i mål fra kort hold.

– Det var deilig. Nå må vi ut i 2. omgang og styre kampen mer enn vi har gjort, så får vi håpe det holder helt inn, sa unggutten på vei inn til pause, etter å ha sørget for 1-0-ledelse.

Vålerenga-kaptein Christian Grindheim var verken på banen eller benken til kampen. Midtbanespilleren er visstnok satt ut av spill en ukes tid med en hofteskade.