SLÅTT UT: Novak Djokovic er ute av Wimbledon.
SLÅTT UT: Novak Djokovic er ute av Wimbledon. Foto: Alastair Grant

Novak Djokovic er slått ut av Wimbledon

Måtte gi tapt for amerikaner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Følg Wimbledon hver dag på TV 2 Sportskanelen og TV 2 Sumo.

Novak Djokovic er slått ut av Wimbledon i tredje runde etter å ha tapt 1-3 i sett mot amerikanske Sam Querrey.

Den regjerende mesteren gav vekk de to første settene til amerikanske Querrey som var seedet som nummer 28.

– Det er utrolig. Spesielt å gjøre det her i Wimbledon, verdens største turnering. Jeg er så glad nå, sa Querrey etter å ha stått for en av de største sensasjonene i Wimbledons historie.

Vi må tilbake til 2009 sist gang Djokovic tapte så tidlig som i tredje runde av en Grand Slam-turnering. Den gangen røk han for tyske Philipp Kohlschreiber i French Open.

Kampen ble utsatt i går grunnet regn, og i dag slet også de to med å få spilt ferdig. Flere ganger måtte de ta pauser for å dekke til banen i Wimbledon.

– Jeg var klar for regnet, og det var nok han også. Han kom rett ut etter første pause og tok de fire første gamene. Heldigvis for meg kom det en pause til der jeg fikk sjansen til å samle meg, fortalte Querrey som også var full av lovord for serberen.

– Han er fantastisk og muligens på vei til å bli tidenes største tennisspiller så man vet at han er mentalt sterkt og at han kom til å komme tilbake, fortsatte amerikaneren som selv ikke ønsket å spekulere i hvor langt han kan nå i dette mesterskapet.

Det så ut til å spille i amerikaneres favør som frustrerte Djokovic gjennom hele kampen.

Sensasjonen var et faktum etter nesten tre timer spilt i det fjerde settet. De to møttes i et tie-break og da viste amerikaneren sin styrke.

På stillingen 6-5 hamret han inn en forehand som den serbiske verdenseneren ikke kunne kontre. Dermed er Novak Djokovic ute av Wimbledon 2016.