STYGG SMELL: Her går det galt for Michael Mørkøv. Foto: TV 2
STYGG SMELL: Her går det galt for Michael Mørkøv. Foto: TV 2

Kristoffs opptrekker kjørt på sykehus etter velt

Det er usikkert om Michael Mørkøv kan fortsette Touren etter dramatisk velt på lørdagens etappe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spill Tourmanager nå!

Alexander Kristoffs seierssjanser i årets Tour de France fikk en mulig stor ripe i lakken i finalen på lørdagens åpningsetappe.

Rogalendingens viktige opptrekker Michael Mørkøv gikk nemlig brutalt ned i asfalten på oppløpet.

Dansken ble slengt rett inn i sikkerhetsgjerdet i høy fart og gikk rett i bakken. Mørkøv klatre utrolig nok å trille til mål, men ble kjørt rett til sykehuset etter målgang.

Det er foreløpig ikke kjent om han kan fortsette Touren.

Selv er dansken optimist.

– Jeg håper jeg kan fortsette. Det ville vært ergelig å jobbe hele året for å komme med hit, for så å måtte reise hjem etter den første etappen. Vi har fortsatt mange mål igjen å kjempe for i dette rittet. Jeg håper jeg kan komme meg gjennom morgendagen og de neste dagene, og kanskje være bedre igjen seinere, sier Mørkøv på Katushas Periscope-konto.

På sin Twitter-konto utdypet Mørkøv litt mer om skadens omfang.

– Jeg er OK. Det er ingen brudd (bortsett fra sykkelen), men jeg fikk et slag på beinet som gjør det umulig å gå, skriver han.

Også Katusha-ledelsen krysser fingrene.

– Jeg vet at han måtte inn til røntgen. Vi vet mer etterpå, sier Katushas sportsdirektør Torsten Schmidt til dansk TV 2.

– Det er veldig synd at han veltet så hardt med 400 meter igjen. Nå må vi bare vente på resultatene og se hva som skjer. Han betyr mye for laget. Det vil være et stort tap om han må bryte, sier Schmidt.

Også Edvald Boasson Hagen gikk i bakken i velten, men opplendingen pådro seg «bare» skrubbsår og tror han vil klare å fortsette Touren.

Kristoff kom seg på sin side helskinnet fra det hele, men havnet for langt bak i finalen og ble til slutt nummer åtte.

Rogalendingen fikk ikke med seg at hjelperytteren gikk i asfalten.

– Jeg visste ikke at Mørkøv hadde krasjet. Hvis jeg hadde ligget på hjulet hans, så hadde nok jeg krasjet også. Så kanskje det var litt flaks at jeg mistet posisjonen min, sier Kristoff til Katushas hjemmeside.

– Alle mistet hodet litt i finalen i dag. Jeg håper de neste spurtene blir litt enklere, men jeg forventer det ikke, sier Kristoff.

Mark Cavendish vant etappen, med Marcel Kittel og Peter Sagan på de øvrige pallplassene.