Start uten Tippeliga-seier på ett år

Ledet mot Haugesund, men klarte ikke å holde unna for medaljejagende hjemmelag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

FKH – Start 2-1 (0-1):

Start har ikke vunnet en Tippeliga-kamp siden 4. juli forrige år, dermed passerer de ett helt år uten seier. Det har alt annet enn gått på skinner for sørlendingene den siste tiden. Før lørdagens bortekamp mot Haugesund sto laget med 28 kamper uten seier.

Forrige gang Start vant en bortekamp i Tippeligaen, var faktisk da de slo Haugesund 2-0 den 30. mai i fjor.

Men i år klarte ikke Steinar Pedersen & co å gjøre det samme. Start var best før hvilen, men etter sidebytte ble kvalitetsforskjellen tydelig.

Eirik Wichne hadde mulighet til å heade inn 2-2 for Start like før slutt, men en god redning av unge Bråtveit hindret gultrøyene i å få med seg et kjærkomment peong fra Haugesund Stadion.

– Det er marginer i mot. Vi gjør en god 1. omgang og får mange overgangsmuligheter som også gir oss ledelsen. Totalt sett var vi fornøyde med førsteomgang, og så syns jeg målene vi slipper inn er for enkle, sier Start-trener Steinar Pedersen.

Ved FKHs utligning kunne det se ut som at ballen var over streken i det Filip Kiss la sin målgivende til Vegard Skjerve.

– Det spiller ingen rolle om ballen er ute, vi må spille til fløyta går. Det er ingen grunn til å slippe de Haugesund-spillerne fri. Det andre målet deres skal klareres vekk. Slik feil blir vi straffet for. Haugesund vinner fortjent, men etter førsteomgangen var vi fornøyde. Det er positive ting å ta med seg, og ting vi må jobbe videre med, seier Steinar Pedersen.

FKH snudde
FKH-trener Mark Dempsey gjorde en endring i pausen, for å få friske bein på banen. Inn kom Izuchukwu Anthony for Sverre Bjørkkjær.

Og det var hjemmelaget som tok grepet etter sidebytte.

Allerede etter fire minutter kom utligningen. FKH-spiller Filip Kiss fant lagkamerat Vegard Skjerve i feltet etter en corner. Skjerve gjorde ingen feil og satte inn 1-1-målet for hjemmelaget.

Det kunne se ut som at ballen var over streken i det Kiss la inn, men dommer Ola Hobber Nilsen lot spillet gå videre.

Start gjorde en god 1. omgang, men klarte ikke å følge opp prestasjonen.

I det 67. minutt klarte ikke gjestene å holde unna lenger.

Stølås la inn mot Agdestein. Spissen nådde ikke fram, men ballen havnet hos Roy Miljeteig, som på halvvolley kunne sette ballen i lengste hjørnet.

Se vinnermålet i videovinduet øverst!

Rasmussen-suser
Det var Start som startet best i oppgjøret, og etter 15 minutter spill sendte 18-årige Mathias Rasmussen gjestene i føringen med et vakkert skudd fra utenfor sekstenmeteren.

Haugesund var i flere dueller på etterskudd, og Start viste flere gode takter man ikke har sett av laget tidligere i år.

Haugesund kom mer med i kampen utover i 1. omgang, og både Torbjørn Agdestein og Sondre Trondstad hadde mulighet til å redusere for hjemmelaget.

Bare en meget god Håkon Opdal i Start-målet, som vartet opp med flere redninger av høy klasse, gjorde at lagene gikk til pause på stillingen 0-1.

Start kan også takke keeper Opdal for at det ikke ble mer enn de to baklengsmålene lørdag.