Boasson Hagen veltet på oppløpet da Cavendish vant

Dramatisk avslutning på første etappe av Tour de France.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Spill Tourmanager nå!

Mark Cavendish var suveren og vant lørdagens første etappe av Tour de France.

Det betyr at briten endelig får ikle seg den gule trøyen – for første gang i hans innholdsrike karriere – etter ufattelige 27 etappeseirer siden 2008.

Marcel Kittel tok 2. plassen, mens Peter Sagan ble nummer tre.

Men foruten Cavendish-showet ble finalen høydramatisk, og det gikk flere velt inne på oppløpet – der blant annet Edvald Boasson Hagen gikk i bakken.

Det var Katusha-rytter – og Alexander Kristoff-hjelper – Michael Mørkøv som gikk først i bakken. Dansken dro med seg flere andre, blant andre Boasson Hagen.

Etter målgang var opplendingen oppskrapet og blodig, men ved godt mot.

– Noen krasjet foran da det var rundt 500 meter igjen og jeg ble dratt ned. Jeg klarte nesten å svinge unna, men noen falt foran, og i tillegg kjørte noen på meg bakfra. Og da var jeg ordentlig på bakken, forteller Boasson Hagen til TV 2.

Han tror ikke Touren er i fare for hans del.

– Jeg har noen skrubbsår i hvert fall, men det føles ikke som det er noe mer enn det. Jeg er litt forslått, men vi får håpe det går greit. Vi må ta en titt på det i bussen og se hvordan det føles i morgen, sier Boasson Hagen.

– Det er veldig ubehagelig. Det gjør vondt å treffe asfalten i så stor fart, så det er surt når det skjer så tidlig. Men det gror vel igjen om noen uker, sier han med et skjevt smil.

Kristoff: – Hadde ikke mye å gi

Alexander Kristoff kom seg helskinnet fra tumultene, men nådde heller ikke opp i selve finalen og ble til slutt nummer åtte.

Han fikk med seg at Boasson Hagen gikk i bakken.

– Jeg hørte om det. Jeg var utrolig heldig som kjørte ut til venstre fordi jeg skjønte at dette ble farlig, sier Kristoff til TV 2.

– Det var veldig kaotisk, men jeg synes egentlig vi hadde et bra opplegg. Jeg satt fint inn mot spurten, men jeg hadde ikke så mye å gi mot slutten, sier han.

Og legger til:

– Jeg kom meg velberget gjennom og det kommer flere dager, men på slutten så manglet jeg litt.

Hyller Cavendish

Selv om Kristoff selv hadde håpet å ta seieren og den gule trøya, så gledet han seg likevel på Cavendish' vegne.

– Det er fortjent etter alt han har gjort i Tour de France. Han er vel tidenes spurtkonge her, så det var kanskje på tide at han tok en gul trøye, sier Kristoff.

Også Boasson Hagen gledet seg – naturlig nok – også over lagkameratens seier.

– Det er fantastisk. Jeg er veldig glad for at han klarte det. Jeg fikk jo ikke gjort helt den jobben jeg skulle, men han klarte det. Det er gøy, sier han.

Tour-debutanten Sondre Holst Enger hang også med i finalen og tok en sterk 11. plass.

– Det var en skikkelig kamp der, og jeg forsøkte å komme meg opp. Det gikk greit, men så var det en fra Katusha som veltet rett foran meg. Da mistet jeg farten. Det var kjipt, for jeg følte meg veldig bra. Men sånn er det, sier han til TV 2.

Holst Enger lover å gi jernet også på søndagens etappe.

– Det er nye muligheter igjen, da, sier han.