TINKOFF-RYTTERE: Alberto Contador sammmen med den gangen lagkamerater Michael Valgren og Christoffer Juul-Jensen. Juul-Jensen sykler nå for Orica GreenEdge. FOTO: AFP PHOTO / SCANPIX DENMARK / Henning Bagger
TINKOFF-RYTTERE: Alberto Contador sammmen med den gangen lagkamerater Michael Valgren og Christoffer Juul-Jensen. Juul-Jensen sykler nå for Orica GreenEdge. FOTO: AFP PHOTO / SCANPIX DENMARK / Henning Bagger Foto: Henning Bagger

Tour-rytterens varme anbefaling: – Tiss på hendene dine

Christopher Juul-Jensen sykler sin første Tour de France, men har vært ute en vinterdag før!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I forbindelse med at danske Christopher Juul-Jensen sykler sin første Tour de France for Orica-BikeExchange har danske BT gjort et forsøk på å bli kjent med rytteren.

I et intervju som handler om alt fra 26-åringens oppvekst i Irland til om han liker krokodillekjøtt, men lite om sport, kommer også Juul-Jensen med noen velmente råd mot kalde hender.

Det kan man for eksempel få om man glemmer hanskene en dag man skal sykle til jobb.

– Hvis du har over en time til jobb vil jeg sterkt anbefale å tisse på hendene. Snakker vi fra indre til ytre by er det kanskje ltit upraktisk. Grunnleggende: Hvis du fryser og har det kaldt, er det bare å gi hendene en «golden shower», sier Juul-Jensen.

Men nei, det er ikke en spøk hentet fra en «Dum og dummere»-film. Juul-Jensen har selv brukt trikset under en iskald utgave av Milano-San Remo.

Det er hele foranledningen for BTs spørsmål.

Noen ryttere, som vi har sett demonstrert i tidligere utgaver av Tour de France, klarer å la det stå til, mens de fremdeles er på sykkelen.

Så privilegert er ikke hjelperytteren.

– Hvordan går man frem når man skal gjøre det?

– Stopper? Altså, det er mange som kan tisse mens de ruller, men det kan ikke jeg. Jeg vet ikke om jeg får prestasjonsangst eller om det bare er fordi den bare ikke er stor nok til at jeg kan slenge den frem, sier Juul-Jensen.

Selv hevder Orica-rytteren at han ikke liker dansk «pikk- og puppehumor».

Har du Christopher Juul-Jensen på ditt managerlag? Bytt ham inn her!