Dramatikk under norsk filminnspilling: – Trodde jeg skulle dø på opptakene

Benjamin Helstad opplevde livsfarlige grotteopptak i den nye filmen «Cave».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Skuespilleren Benjamin Helstad (27) er kjent fra filmer som «Kongen av Bastøy», «Engelen» og «Permafrost».

Til høsten er han aktuell i filmen «Cave» regissert av Henrik Martin Dahlsbakken.

Adrenalinjegere

Filmen handler om tre venner som alle er adrenalinjegere med et vennskap fra forsvaret. De vil blir de første som overlever grottedykk i Norge, uvitende om hva som venter dem nede i det trange, mørke dypet.

– Jeg gjorde alle stunts selv og det var dykkingen som var det heftigste. Jeg har ingen erfaring så det ble ekstremt og jeg opplevde klaustrofobi. Var det en gang man skulle kjenne på det så var det i denne filmen, sier Benjamin Helstad til TV 2.

Innspillingen av filmen har foregått i Jotunheimen, utenfor Fauske og undervannscenene foregikk i Mexico utenfor Cancun.

OPPTAK: Fra venstre: Benjamin Helstad, Mads Sjøgård Pettersen, Oscar Dahlsbakken (foto) og regissør Henrik Martin Dahlsbakken. Foto: Johnny Vaet Nordskog.
OPPTAK: Fra venstre: Benjamin Helstad, Mads Sjøgård Pettersen, Oscar Dahlsbakken (foto) og regissør Henrik Martin Dahlsbakken. Foto: Johnny Vaet Nordskog.

– Trodde jeg skulle dø

– Innspillingen har vært en stor opplevelse og jeg fikk virkelig kjenne på at jeg levde. Jeg trodde jeg skulle dø ved et par anledninger. Alle skuespillerne ble tøffere underveis, og vi var heldigvis forberedt på at det skulle bli mye trøkk, siden vi var med på å utvikle manus, sier Helstad til TV 2.

Filmen er skrevet og regissert av det unge talentet Henrik Martin Dahlsbakken, som tidligere har stått bak filmene «Å vende tilbake» og «Sensommer».

Se traileren til filmen i toppen av saken!

«Cave» har kinopremiere 2. september.