VIL HA NUMMER TI: Svensk avis hevder Zlatan vil overta Rooneys trøye nummer ti i Manchester United. FOTO: Scanpix/montasje
VIL HA NUMMER TI: Svensk avis hevder Zlatan vil overta Rooneys trøye nummer ti i Manchester United. FOTO: Scanpix/montasje

Hevder Zlatan vil overta Rooneys trøye nummer ti på Old Trafford

Zlatan Ibrahimovic ønsker å spille med nummer ti på baksiden av drakten i Manchester United.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Superstjernen Zlatan Ibrahimovic bekreftet torsdag det Manchester United-fansen har gått å ventet på i ukevis.

Supersvensken opplyste både på sin offisielle Instragram-profil, Facebook-side og Twitter-konto at angriperens neste destinasjon blir Old Trafford.

– På tide å la verden få vite. Min neste destinasjon er Manchester United, skrev han på sosiale medier.

Ifølge både Sky Sports News og BBC ankom 34-åringen Manchester Uniteds treningsanlegg Carrington for den medisinske sjekken fredag formiddagen, og det er ventet at klubben vil bekrefte stjernesigneringen i løpet av kort tid.

Kort tid etter Zlatans bekreftelse begynte supporterne raskt å spekulere i hvilket trøyenummer supersvensken får på Old Trafford.

– Zlatan vil overta Rooney nummer
Den svenske storavisen Aftonbladet hevder å vite svaret.

For ifølge avisen ønsker Zlatan Ibrahimovic å spille med trøye nummer ti på Old Trafford – og henviser til denne tidligere uttalelsen fra angriperen:

– Nummer ti er mitt nummer. Jeg har faktisk lengtet etter å spille med nummer ti på ryggen. Det er Maradonas nummer.... og den spillertypen jeg er. I Milan rakk jeg ikke å spille en eneste kamp med nummer ti. Senere gikk jeg til PSG og fikk nummer 18. Men i Frankrike kan man bytte nummer, og det var det jeg gjorde. Nå fikk jeg min sjanse. Selv om jeg skulle bytte klubb bare seks måneder senere, sa Zlatan til Kanal 5 etter omsider å ha sikret seg trøye nummer ti i PSG.

Problemet for Zlatan er at en viss Wayne Rooney bærer trøye nummer ti i Manchester United. Spørsmålet er om Englands kaptein er villig til å gi fra seg draktnummer til fordel for Zlatan Ibrahimovic.

Derfor er det nok litt tidlig for Manchester United-fansen å bestille drakt med Zlatans navn og nummer ti allerede.

Har spilt med nummer ni, åtte, elleve og 18
I løpet av sin karriere har Zlatan Ibrahimovic spilt med fem ulike nummer på drakten: Ni i Ajax, Juventus og Barcelona, nummer åtte i Inter, trøye nummer elleve i AC Milan, og 18 ti i PSG.

Ingen av de trøyenummerne er ledige i Manchester United. Av de ordinære draktnummerne 1-11 er bare nummer to, tre og seks for øyeblikket ledig, skriver Aftonbladet.

Den engelske avisen The Sun hevder på sin side at Zlatan kommer til å overta stjerneskuddet Anthony Martials nummer ni samtidig som franskmannen tar over den legendariske trøye nummer sju fra floppen Memphis Depay.

En annen mulighet engelske aviser spekulerer i er at svensken stikker av med trøye nummer elleve fra Adnan Januzaj.

– Kan få historiske trøye nummer 99
The Mirror spekulerer i at Zlatan vil «ta en Zlatan», og blir den første spilleren i Premier Leagues historie som vil løpe ut på banen med trøye nummer 99.

Uansett hvilke nummer Zlatan Ibrahimovic får på Old Trafford, så er fansen i himmelen etter overgangen.

– Dette er i all hovedsak fantastisk morsomt. Min personlige mening er at han kan bli en ny Cantona. Med Zlatan og Mourinho har United nå fått to av de største personlighetene i fotball-Europa, eller for ikke å si fotball-verden. Det kommer til å bli så mye show at det bare er å feste setebeltet og bare glede seg. Det kommer til å bli fantastisk artig, mener han, sa styreleder i Uniteds skandinaviske supporterklubb, Bård Skaar Viken, til TV 2 Sporten etter at Zlatan selv bekreftet overgangen torsdag kveld.

– Manchester United trenger litt forsterkninger fremover på banen. Zlatan har dessuten en X-faktor som United har manglet de siste sesongene. Jeg håper at han kan gjøre det lille ekstra som gjør at Manchester United virkelig blir en fryktet motstander også offensivt neste sesong, oppsummerte en strålende fornøyd styreleder i Manchester Uniteds skandinaviske supporterklubb.