I FORM: Vegard Breen er i god form og kommer til å starte Tour de France offensivt.
Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
I FORM: Vegard Breen er i god form og kommer til å starte Tour de France offensivt. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto: Braastad, Audun

Breen går offensivt til verks: – Den siste uken får heller bli et slit

26-åringen vil smi mens jernet er varmt.

Vegard Breen (26) har ingen planer om å innta en statistrolle i Tour de France-debuten. Til det skal formen være for god.

26-åringen fra Nannestad er klar for sitt aller første møte med verdens største sykkelritt og går uredd til oppgaven. Breen vet at han må finne seg i å være hjelperytter for lagkaptein Eduardo Sepúlveda og lagets spurter Daniel McLay på mange etapper, men forventer også egne sjanser.

– Den første uka handler nok mye om å passe på Sepúlveda i starten av etappene og hjelpe Dan mot slutten. Så får vi se litt hva jeg vil selv, og om det kommer noen etapper der jeg legger inn søknad om å få gå i brudd. Uansett kommer det til å komme muligheter til det seinere også, sier han til NTB.

– Du går offensivt til verks i debuten?

– Jeg er i bra form, og da er det like greit å smi mens jernet er varmt. Så får heller den siste uka bli et slit, smiler 26-åringen, som sykler for franske Fortuneo-Vital Concept.

For bare åtte måneder siden var det ikke mye som tydet på at Breen skulle få Tour de France-debuten i disse dager. Etter to år i Lotto-Soudal sto 26-åringen uten kontrakt. En hjelpende hånd fra Thor Hushovd ble redningen. (©NTB)