Samuelsen om Payet: – Han gjør som han vil

Med to scoringer og én assist så langt i EM kan Dimitri Payet bli EM-konge. Det overrasker ikke hans norske lagkamerat Martin Samuelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De fant tonen raskt. Martin Samuelsen (19) og Dimitri Payet (29) ble begge hentet til West Ham i fjor sommer. I franskmannens første treningskamp for Premier League-klubben, viste han seg frem med hattrick, mens Samuelsen regisserte.

– Jeg husker det godt. Han satte tre mål selv, og jeg var med å legge opp til alle tre, smiler Samuelsen.

Så kvalitetene med en gang

Nordmannen trengte ikke mer enn én økt sammen med Payet før han innså at "The Hammers" hadde hentet en helt spesiell spiller.

– Jeg så på første trening akkurat hva som bor i han. Jeg ble intervjuet om Dimitri i begynnelsen av sesongen, og en av tingene jeg dro frem var frisparkene hans, hvordan han øvde på trening. Da hadde han ikke scoret på frispark ennå, men jeg sa: «Bare vent det kommer». Nå har han scoret på fem, så jeg kjenner han godt, sier Samuelsen.

Nettopp den magiske høyrefoten har blitt Payets varemerke. Så langt i EM har han prikket inn to vakre scoringer, en med høyrefoten og en med venstre.

– Den foten der er fantastisk bra, det er en av verdens beste. Innside, utside og frispark, han kan gjøre hva han vil, roser Samuelsen, som bruker hvert sekund sammen med Payet på å suge til seg læring.

– Det som skjer når du spiller med sånne spillere er at du blir bedre selv. Du lærer bare ved å trene med han.

Kan bli EM-konge

Payet spilte rollen som reddende engel med både scoring og målgivende pasning for Frankrike i åpningskampen mot Romania, før han fulgte opp med nok en nettkjenning mot Albania. Samuelsen tror 29-åringen kan bli helt avgjørende dersom vertsnasjonen skal slå Island, laget Samuelsen fikk sin landslagsdebut mot 1. juni .

– Når du gir han ballen, så vet du at det kommer til å skje noe. Så det handler egentlig bare om å få ballen bort til ham så fort som mulig, forteller det norske stjerneskuddet.

Samuelsen er ikke tvil hvem av lagene han tror tar seg til semifinale, men utelukker ikke nok en overraskelse fra islendingene.

– Alt tyder på at Frankrike skal slå Island, hvis man ser på papiret. Men fotballen er rar på mange måter, så alt kan skje. Men hvis Frankrike spiller på sitt beste så er det ingen tvil hvem som er best.

Og selv om han har en lagkamerat på det franske laget, er ikke driblefanten helt sikker på hvem han ønsker videre i EM.

– Jeg heier jo på Dimitri, men jeg heier litt på Island også da. Det er sykt hvordan de har spilt i EM, sier Samuelsen.