Citroën satser stort på nye C3. Denne byr nemlig på mange spennende nyheter. Blant annet et kamera som er montert foran det innvendige speilet.
Citroën satser stort på nye C3. Denne byr nemlig på mange spennende nyheter. Blant annet et kamera som er montert foran det innvendige speilet.

Den største nyheten finner du her

Dagens versjon har ikke akkurat vært en suksess i Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Siden lanseringen i 2002 har Citroën solgt hele 3,5 millioner eksemplarer av C3. Men småbilen har ikke akkurat truffet helt blink her hjemme. Så langt i år er det kun registrert 79 nye eksemplarer.

Nå kommer imidlertid C3 i helt ny versjon – og her er det mye som ligger til rette for økt salg i Norge.

Ny teknologi og friskere design gjør nye C3 langt mer attraktiv enn dagens modell. Nå får bilen rett og slett den franske identiteten tilbake. Det liker vi.

Viktig designendring

Selv om grunnlinjene forblir de samme, er utsiden nesten ikke til å kjenne igjen på nye C3. Fronten er nemlig helt ny, med syltynne lykter, inspirert fra storebror Cactus. Videre har bilen fått airpumps-puter montert på siden, også disse er hentet fra den litt kontroversielle Cactus.

Den har ikke solgt like godt i Norge, men nå kan det skje ting for Citroëns C3. 
Den har ikke solgt like godt i Norge, men nå kan det skje ting for Citroëns C3. 

Nye C3 vil med andre ord føye seg inn i rekken av modeller som skiller seg ut fra mengden. Det understreker Citroën ved å tilby bilen i en rekke friske fargekombinasjoner.

Kort oppsummert gjør franskmennene en viktig designendring her. Nå går C3 fra å være en ganske alminnelig, til og med kjedelig, småbil – til å få en fransk, gjennomført personlighet.

Les vår test av Citroën C3 her

Smart teknologi lar deg filme veien

Nå er det ikke bare utsiden som får et skikkelig løft. Innendørs finner vi også markante endringer. Og i likhet med de aller fleste bilprodusenter om dagen, gjør også Citroën en opprydning på dashbordet. Kort og godt er både knapper og litt hardplast byttet ut med en større infotainment-skjerm. Det betyr med én gang mer eksklusivitet.

Her er det store endringer kontra dagens versjon. 
Her er det store endringer kontra dagens versjon. 

Nye C3 byr dessuten på moderne teknologi, og blir den første bilen som utstyres med Citroëns helt nye ConnectedCam. Dette er et helintegrert HD-kamera som filmer opplevelsene dine på veien slik at de kan deles med andre eller lagres for senere bruk.

Systemet består av et kamera plassert bak sladrespeilet som filmer i 120 grader. Via en enkel knapp kan en både filme og ta bilder langs veien. Ved kollisjon vil systemet skru seg på automatisk, og lagre film både 30 sekunder før uhellet og 60 sekunder etter. Ganske så genialt.

- Du skal slite med å finne bedre bil til mindre penger

Fem ulike motoralternativer

Under panseret kan nykommeren leveres med tre forskjellige tre-sylindrede PureTech-bensinmotorer på 68, 82 og 110 hestekrefter. Om diesel er å foretrekke kan du velge mellom to Blue HDI-dieselmotorer på 75 og 100 hestekrefter. Alle disse leveres i første omgang med manuell girkasse, men Citroën opplyser at de vil leveres med en sekstrinns automatkasse etter hvert.

Bilen kommer til Norge i januar neste år, men prisene er ikke klare riktig ennå.

Fargekombinasjonene er mange. 
Fargekombinasjonene er mange. 

Citroën DS3: Dette er en liten perle