Nico & Vinz uten stjernenykker: – Vi er nordmenn og oppfører oss som nordmenn!

Borte bra men hjemme best for de norske superstjernene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Musikken dundrer fra høyttalerne på Fredriksten festning i Halden.

Samtidig som en rekke artister har lydprøver på Allsang på grensen-scenen, sitter Nico & Vinz backstage på en grønn plen.

Til tross for at de er privilegerte nok til å leve superstjerne-livet i USA, er de glade for å være i Østfold.

– Det er deilig å være tilbake i Norge! Det er en spesiell følelse når vi kommer hjem igjen. Jeg tror det er en stolthetsfølelse som vi merker når vi opptrer, at folk setter pris på at vi kommer tilbake til Norge selv om det er mye å gjøre i resten av verden også. Det følte vi spesielt på norgesturneen, det var fantastisk, det var utsolgt, og for meg var det kanskje en av mine beste konsertopplevelser, sier Nico Sereba (25).

Vincent Dery (25) er heller ikke misfornøyd med å være på plass i hjemlandet.

– Det er alltid veldig godt, altså. Jeg synes personlig at noen av de beste showene vi gjør er hjemme. Det er alltid en helt spesiell atmosfære, og det er alltid veldig gøy! Norgesturneen var fantastisk. Så det å få lov til å spille her og få lov til å bli invitert til sånne ting som dette, da sier vi ja.

Se Nico & Vinz på Allsang på grensen torsdag klokken 19.30.

Har opplevd drømmen: – Det er egentlig ganske sykt!

Den første singelen fra 25-åringene kom i 2001. Den het «One Song», og den gang kalte de seg Envy.

Da de i 2014 slapp låta «Am I Wrong», som de færreste kan ha unngått å høre, endret de navn til Nico & Vinz, og resten er historie. Eller verdensherredømme, som man også kunne kalt det.

De har eksempelvis sunget julen inn med USA-president Obama, landet i toppen av den prestisjefylte Billboard-lista, toppet hitlistene verden over, inkludert Storbritannia, spilt på noen av verdens største talkshow og blitt kåret til årets spellemenn.

Oslo-guttene innrømmer at de iblant må klype seg i armen.

– Vi har fått lov til å starte på drømmen vår og få lov til å gjøre det vi ønsker å gjøre hver dag, og få reise. Det var en av de drømmene man hadde da man var 15-16 år gammel. Det er egentlig ganske sykt å få lov til å komme til det punktet! Så har man masse andre drømmer å strekke seg etter også. Men livet er bra, smiler Vinz.

Selv om mye er oppnådd allerede, er tospannet langt fra ferdige. De håper de kan motivere seg selv – og andre – med egen suksess.

– Vi har åpnet en dør til våre neste mål og store drømmer. For oss er det egentlig inspirerende å se at det var mulig. Nå er det bare å kjøre på å fortsette, og når jeg ser på andre artister, våre småbrødre og venner som ser at det er to nordmenn som har klart å gjøre såpass suksess i utlandet, at de kan ta litt av det og bruke det til sin egen motivasjon ... Det er kult å være de personene, medgir Nico.

Holder beina plantet på bakken: – Vi er nordmenn!

Til tross for internasjonal suksess,har duoen få problemer med å holde beina plantet på jorda.

– Det går fint! Jeg tror vi har en veldig fin oppdragelse, og vi har veldig fine folk rundt oss. Og vi har store drømmer, da, så vi klarer å holde oss selv i sjakk ved å hele tiden pushe etter noe mer. Jeg tror det kommer veldig naturlig for oss å være normale folk. Vi er nordmenn, og vi oppfører oss som nordmenn på mange måter, i den forstand, sier Vinz.

Se Nico & Vinz opptre i Allsang på grensen torsdag klokken 19.30 på TV 2. Se alle sesongene av Allsang på grensen her.