LEI AV Å BLI FILMET: Adele er noen av artistene som er lei av å bli filmet av mobiltelefoner på konsertene sine. FOTO: Scanpix
LEI AV Å BLI FILMET: Adele er noen av artistene som er lei av å bli filmet av mobiltelefoner på konsertene sine. FOTO: Scanpix Foto: Ken Goff

Nå kan Apple snart blokkere kameraet på mobilen din på konserter

Nå kommer snart teknologien som gjør at konsertarrangører kan hindre at du får brukt mobilkameraet ditt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere artister er lei av å bli filmet av fansen med mobiltelefoner på konsertene sine. Nå får de kritiske artistene snart teknologigiganten Apple på sin side.

Apple har nemlig ifølge Variety, patentert en teknologi som skal gjøre det mulig for konsertarrangører å blokkere kameraet på mobilen din mens du er på konserten.

Programvaren som er utviklet, men som ennå ikke er implementert på telefonene, tar i bruk infrarøde stråler for å blokkere kameraet, og på denne måten er det ikke mye du får foreviget av konserten hvis du har en iPhone i lomma.

Hvis programvaren er aktivert, og du allikevel prøver å filme, vil kameraet ditt bare vise en beskjed om at kameraet er satt ut av drift.

Artister misliker å bli filmet

Adele er en av artistene som offentlig har snakket ut om at hun ikke liker å bli filmet eller tatt bilder av på konsertene sine.

Den britiske skuespilleren Benedict Cumberbatch, gikk i fjor til det drastiske steget å tre ut av karakter når han spilte «Hamlet», for å si til fansen at de måtte slutte å filme det som skjedde på scenen.

Kritiske

Det er uklart når og hvor Apple vil begynne å bruke den nye teknologien. En av de største bekymringene med nyskapningen er misbruk av programvaren, og kritiske stemmer er redd deaktiveringen av kameraer kan bli brukt under politiske allmøter og i situasjoner der å filme både er en rettighet, men også noe som kan bli brukt for å dokumentere blant annet vold.