Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Kle av dere og jobb!

Det var beskjeden da den autoritære presidenten, Aleksandr Lukasjenko, nylig holdt en tale. Lukasjenko blir av mange omtalt som den siste diktatoren i Europa.

Utgangspunktet var en tale om ny teknologi, men en forsnakkelse førte til at talen hadde et annet resultat enn Lukasjenko planla.

– Innovasjoner, IT-teknologi, privatisering – vi har mestret dem alle. Men det er veldig enkelt, man burde kle av seg og jobbe, sa Lukasjenko fra talerstolen.

De russiske ordene for «å kle av seg» og «utvikle seg» er, ifølge The Telegraph, like i ordlyd.

#раздеватьсяиработать #флэшмоб

Et bilde publisert av Dina Govorun (Халилова) (@khalildin)

Og reaksjonen lot ikke vente på seg.

I skrivende øyeblikket har emneknaggen #раздеватьсяиработать eller løst oversatt #kleavdegogjobb, over 1.700 innlegg på Instagram.

Hviterusserne grep sjansen med begge hender og benyttet muligheten til å kaste av seg klærne og gjøre narr av sin leder. Alt fra kontorarbeidere, sykehusansatte, gartnere, musikere og journalister har de siste dagene delt avkledde bilder av seg selv i jobbsammenheng.

Grunnet Instagrams regler om nakenhet, gjør de hviterussiske deltagerne seg flid med å dekke til de nødvendige kroppsdelene i bildene. Tastatur, musikkinstrumenter, datamaskiner og stetoskop er bare noen av de kreative løsningene som blir tatt i bruk.