DANSER: Egor Filipenko (28) har vært en Skal vi danse-profil i mange år. Først deltok han som proffdanser, og i 2015 var han dommer. Foto: TV 2
DANSER: Egor Filipenko (28) har vært en Skal vi danse-profil i mange år. Først deltok han som proffdanser, og i 2015 var han dommer. Foto: TV 2

«Skal vi danse»-Egor må i fengsel

Egor Filipenkos anke til Høyesterett er forkastet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I oktober i fjor ble Skal vi danse-profilen Egor Filipenko (28) dømt til 30 dagers fengsel for å ha fyllekjørt.

Nedre Romerike tingrett mente at det ikke var tvil om at Filipenko fyllekjørte med 2,38 i promille natt til 25. januar 2015.

Filipenko nektet straffeskyld, og han anket saken til lagmannsretten. Der ble anken avvist, men Filipenko anket videre til Høyesterett.

Nå har også Høyesterett avvist anken, melder VG. Filipenkos advokat Reidar Stensvik sier onsdag til VG at anken ble forkastet i Høyesterett.

Dermed må Filipenko sone i fengsel.

Han er også idømt å betale en bot på 52.500 kroner – i tillegg til saksomkostninger på 3000 kroner – og han mister førerkortet i tre år.

TV 2 har vært i kontakt med Filipenko, men har ønsker ikke å kommentere at anken er avvist.

Ny sesong av Skal vi danse

Mens rettsaken pågikk i fjor høst, var Filipenko dommer i «Skal vi danse». Da uttalte programdirektøren i TV 2, Jarle Nakken, at hendelsen ikke påvirket jobben Filipenko gjorde i «Skal vi danse».

Nylig ble det klart at TV 2 sender en ny sesong av «Skal vi danse» til høsten.

Pressekontakten for «Skal vi danse» ønsker ikke å kommentere om Filipenkos fengselsstraff kommer til å påvirke den kommende sesongen av danseprogrammet.

– Årets dommere i «Skal vi danse» blir presentert over sommeren, sier pressekontakt for Skal vi danse, Anne Martha Leidland, til TV 2.