Mercedes har nylig avslørt at de investerer over 65 milliarder norske kroner i grønn teknologi. Nå går ryktene om et helt nytt bilmerke, som utelukkende skal produsere elbiler. 
Mercedes har nylig avslørt at de investerer over 65 milliarder norske kroner i grønn teknologi. Nå går ryktene om et helt nytt bilmerke, som utelukkende skal produsere elbiler. 

Nå lanserer Mercedes et helt nytt bilmerke!

En elektrisk gigantsatsing.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Akkurat nå er det få som satser like tungt på elektrisitet som Mercedes.

Under en lukket messe i Stuttgart for kort tid siden, avslørte premiummerket at de skal investere over 65 milliarder (!) norske kroner i grønn teknologi de neste to årene.

Det er med andre ord mye som tyder på at den nåværende elbilgiganten, Tesla, kommer til å få massiv konkurranse i årene fremover.

Lanserer et helt nytt merke

Mercedes er allerede godt i gang med satsningen på ladbare hybrider. I dag har både C 350 e og GLC 350 e solgt svært godt her hjemme. Snart følger også helt nye E-klasse som ladbar hybrid.

Men det er altså den helelektriske offensiven som er mest spennende akkurat nå.

I følge den tyske finansavisen Handelsblatt, kommer Mercedes til å lansere et helt nytt bilmerke, kun dedikert til elbilproduksjon, under den kommende bilmessen i Paris senere i høst.

Samtidig skal ryktene ha det til at Mercedes lanserer storselgeren GLC i helelektrisk utgave, under samme messe.

Volvo planlegger Tesla-konkurrent

Slik ser dagens B-klasse ut i elektrisk utgave.
Slik ser dagens B-klasse ut i elektrisk utgave.

Ny elbil allerede neste år

I følge Handelsblatt, er det datterselskapet Smart som får produksjonsansvaret til det nye elbil-merket. Videre skal produksjonen foregå på samme fabrikk og produksjonslinjer som dagens modeller – dette for å sikre mest mulig fleksibilitet.

Det kommer også frem at Mercedes nye elbil-merke vil lansere sin første modell allerede neste år. Her snakker vi altså om en svært spennende, og omfattende satsning fra Tyskland og Mercedes.

Hva det kommende merket vil hete, er ikke kjent. Heller ikke Mercedes i Norge kan bekrefte eller avkrefte ryktene om det nye bilmerke, som utelukkende skal produsere elbiler.

GLC 350 e: Denne Mercedesen er oppsiktsvekkende rimelig