SUKSESSERIE: NRK-serien Skam har blitt en stor suksess. Til høsten kommer tredje sesong. Foto: NRK
SUKSESSERIE: NRK-serien Skam har blitt en stor suksess. Til høsten kommer tredje sesong. Foto: NRK

Er dette hovedpersonen i den neste sesongen av Skam?

NRK har publisert første klipp fra den tredje sesongen av Skam. – Skam-fansen har en fantastisk sesong i vente, sier Håkon Moslet i NRK.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag publiserte NRK en promovideo for den tredje sesongen av serien Skam.

Der hintes det til at det er Isak som blir hovedpersonen i den tredje sesongen.

Promoen viser et klipp fra en vannkrig i en guttegarderobe, og karakterene Jonas, Isak, William og Chris er å se. Vannkrigen ender med at Isak får kastet en melkekartong i ansiktet.

Mot slutten av klippet står det skrevet «Isak» med store bokstaver.

Spekuleres i om han er homofil

Isak har vært en fremtredende karakter i de to første sesongene av Skam. Store deler av historien rundt han handler om at vennene hans spekulerer i om han er homofil.

Mange fans har på forhånd tippet at det er Isak som blir hovedpersonen i den tredje sesongen. Årsaken er at den siste episoden i andre sesong avsluttes med at Isak ser lurt inn i kamera.

Det er Tarjei Sandvik Moe som spiller Isak.

– Fansen har en fantastisk sesong i vente

Tredje sesong vil vises høsten 2016 på NRK. Kanalen har ennå ikke gått ut med en premieredato.

Håkon Moslet, redaksjonssjef i NRK p3 og ansvarlig for «Skam», ønsker ikke å kommentere det nye klippet og den tredje sesongen.

– Jeg har egentlig ingen kommentar, utover at Skam-fansen har en fantastisk sesong i vente. Klippet taler for seg selv, sier Moslet til TV 2.

NY HOVEDPERSON? Isak spilles av Tarjei Sandvik Moe. Bildet er tatt fra promoklippet til den tredje sesongen. Foto: Skjermdump NRK
NY HOVEDPERSON? Isak spilles av Tarjei Sandvik Moe. Bildet er tatt fra promoklippet til den tredje sesongen. Foto: Skjermdump NRK

Gullruten-vinner

Det var i mars i år at NRK bekreftet at det blir en tredje sesong av suksesserien Skam.

Serien følger en jentegjeng ved Hartvig Nissens videregående skole i Oslo.

Dramaserien er nettbasert, som betyr at man kan følge serien hver dag på NRK P3s nettsider og i ulike profiler på sosiale medier. Hver fredag samles uken klipp i en episode.

Seriens målgruppe er hovedsakelig tenåringsjenter, men det har vist seg at TV-seere i flere aldersgrupper setter pris på serien.

Kjendisene har også lagt sin elsk på serien og skuespillerne. Thomas Hayes (19), som spiller William, ble nærmest overfalt av kjendiser som ville ta selfie med han under Elle-festen.

Under årets Gullruten dro «Skam» i land hele tre priser.