HISTORIEN HANS GÅR MOT SLUTTEN: Kit Harington spiller Jon Snow i Game of Thrones. Foto: Helen Sloan/HBO via AP/NTB Scanpix
HISTORIEN HANS GÅR MOT SLUTTEN: Kit Harington spiller Jon Snow i Game of Thrones. Foto: Helen Sloan/HBO via AP/NTB Scanpix Foto: Helen Sloan

Serieskaperne bekrefter:

Det er kun 13 episoder igjen av Game of Thrones

Skaperne av Game of Thrones har bestemt hvordan serien skal slutte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne uken ble den sjette sesongen av Game of Thrones avsluttet på amerikansk TV.

I forbindelse med sesongfinalen, har serieskaperne David Benioff og D.B. Weiss gjort et intervju med Deadline.

Der avslører de at den populære serien nå går mot slutten.

– Vi snakker om to sesonger til. Helt fra starten av snakket vi om å gjøre dette på 70 til 75 timer, og det er det vi kommer til å ende opp med. La oss si at det blir 73 timer, sier Benioff til Deadline.

Sesongavslutningen i sjette sesong var episode nummer 60. Det betyr at det kun er 13 episoder igjen av serien, som skal fordeles på to nye sesonger.

Vet hvordan serien skal slutte

Serieskaperne forteller til Deadline at de ønsker å gi seg mens seerne fortsatt liker serien.

Benioff og Weiss avslører at de har tenkt ut seriens slutt for lenge siden, og at de nå jobber seg mot den.

– Det som interesserte oss fra starten av, var at serien ikke skulle være pågående, hvor vi finner opp ny handlinger for hver sesong. Vi ønsket at det skulle være én gigantisk historie, som vi ikke måtte fylle ut og legge til 10 timer, kun fordi vi har mange seere. Vi ønsket noe som ville gi mening som en sammenhengende historie, dersom man ser det fra start til slutt. Vi er definitivt på vei inn i sluttspillet nå, sier Benioff.

Måtte fortsette uten bøkene

Game of Thrones er basert på bokserien til forfatteren George RR Martin (67). De fem første sesongene av TV-serien fulgte handlingen i bøkene, men i sjette sesong fortsatte serieskaperne på historien selv.

Årsaken er at Martin ikke har rukket å skrive neste bok i serien. Den er ventet å komme for salg mot slutten av 2016.

Serieskaperne innrømmer at det har vært vanskelig å fortsette historien uten å ha bøkene å lene seg på.

– Men på dette tidspunktet, etter å ha skrevet på disse karakterene i så mange år og tilbrakt så mye tid i Georges verden, måtte vi stå på våre egne ben. George ga oss en utrolig gave med fantastiske karakterer, og dersom vi ikke hadde vært i stand til å ta det videre, hadde vi ikke vært de riktige folkene for denne serien, sier Weiss til Deadline.

Serieskaperne har tidligere uttalt at de siste sesongene av TV-serien kommer til å ha samme handling som Martins kommende bøker. Martin samarbeider tett med serieskaperne, og han er en av produsentene av HBO-serien.