Slik lager du «brødfisk» (!)

I Sommer i Dyreparken lager bestefar brød som ser ut som noe helt annet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I femte episode av Sommer i Dyreparken får vi se at det lages brødfisk. Og hva i alle dager er det, tenker du kanskje?

Det er brød som ser ut som en fisk.

Frister det å prøve? Slik går du frem:

Se også video øverst i artikkelen.

Til en stor fisk trenger du 500 gram grovdeig (hold av 30 gram til to finner).

Til liten fisk trenger du 250 gram grovdeig, og 20 gram til to finner.

Én rosin til øye pr fisk.

Ingredienser til deig:

  • 5 dl vann
  • 1pk fersk gjær
  • 0,5 dl olje
  • 1 ts salt
  • Solsikkefrø
  • 800 gram hvetemel
  • 1 ss luftigere bakst

1. Elt deigen godt. Tilsett vann ved behov. La deigen heve.

2. Slås opp som et lite brød med litt spisse ender. Klem halen flat med en kjevle og klipp deretter i strimler.

3. Skjær munnen ved å dele den andre spisse enden i to.

4. Klipp så skjell på fisken tre render lags etter.

5. Klipp så et lite hull til øye rosinen.

6. Kjevl ut finnene og legg de på hver side.

Heves i ca 50 – 60 minutter, pensles med egg, vann og salt. Varm ovnen opp til 250°c, sett inn fiskene og skru ned ovnen til 190°c. Stor fisk stekes i ca. 30 minutter og liten fisk i 20 minutter.

Oppskriftene fra Sommer i Dyreparken er sponset av Idun.

Se Sommer i Dyreparken på TV 2 lørdag kl. 19.30.