Premier League

Fotballryktene: – Arsenal vil hente Alli fra rivalen

Og Manchester United vil sprenge banken for Paul Pogba.

England befinner seg i en sjokktilstand, som gjør at selv fotballklubbene er handlingslammet.

I ly av gårsdagens EM-exit mot fotballstormakten Island, så flommer det ikke over av rykter. For her må sjokket over at det ikke ble EM-gull fordøyes. Denne gangen var det jo bare å dra til Frankrike for å hente pokalen. Fifty years of hurt, skulle avsluttes.

Og når en så hvordan Englands beste menn fremstod mot en gjeng med fiskere og sauebonder, så er det kanskje ikke så rart at Premier League-klubbene leter utenfor landegrensene etter forsterkninger.

Arsenal skal ha sendt sine beste forhandlere helt til Brasil for å ta en alvorsprat med Santos om angriperen Gabriel Barbosa. 19-åringen, som bare kalles «Gabigol» i hjemlandet, er mannen som er utpekt til å gjenreise sambalandets fotballstolthet. ESPN Brazil hevder at The Gunners har kommet med et konkret bud på den lynhurtige angriperen. Og han er interessert i å flytte til Europa dersom en storklubb kommer på banen.

Et annet spissalternativ er Alvaro Morata. Spanjolen har vært koblet til Arsenal i hele sommer, og nå vil Arsene Wenger ha fortgang i sakene. Sky Sports skriver at Gunners-sjefen vil gjøre noe så uwengersk som å handle tidlig, og vil ha spissen på kontrakt så fort som mulig. Franskmannen har jo tidligere vært kjent for å vente ut sine forhandlingsmotstandere. Som oftest så lenge at overgangsvinduet er stengt før han klarer å komme til enighet om en overgangssum. Morata ble nylig hentet tilbake til Real Madrid av Juventus, men skal være til salgs dersom de kongelige fra den spanske hovedstaden kan sitte igjen med et pent overskudd på handlingen.

Den italienske journalisten Emanuele Giulianelli har vel ikke rykte på seg for å være den mest velinformerte rundt om i rykteverden. Men det stopper ham ikke fra å bruke Twitter-kontoen sin ivrig. Nå smeller han til med en melding om at Arsenal har kontaktet Tottenham og spurt hva de skal ha for Dele Alli. Og det er vel ingenting Spurs-ledelsen heller vil enn å få noen millioner fra erkerivalen for sin midtbanejuvel. Men hvem vet? Kanskje prisen har gått litt ned etter et svakt EM?

En som ser ut til å glippe for Arsenal er Valencias Ferhat Cogalan. For Super Deporte hevder at midtbanespilleren er på vei til Manchester United. 14-åringen skal ha besøkt klubben sammen med sin far i forrige uke, der de ble forsøkt overtalt til å flytte til England.

Manchester United nektet i sin tid å la seg presse til å gi Paul Pogba garantier om spilletid og økt lønn. Dermed pakket franskmannen med seg flyttelasset sitt og dro vederlagsfritt til Juventus. Nå er det nye koster som styrer på Old Trafford, og nå skal det ikke stå på penger. Daily Express skriver at Sky Sports hevder at Gazzetta dello Sport melder at Manchester United vil legge rundt 1,2 milliarder kroner på bordet for å hente midtbanespilleren tilbake. Og denne gangen skal Pogba få godt betalt også. Ukelønnen han skal være forespeilet er på godt over to millioner kroner.

Men Tuttosport skriver at Juventus vil avvise et hvert bud på Pogba, uansett hva det er på. Men den torinobaserte sportsavisen tror Manchester United allerede har sikret seg en annen midtbanespiller. For Juventus skal ha fått avvist et bud på Valencias Andre Gomes, og det får italienerne til å spekulere i at portugiseren allerede er klar for de røde djevlene.

Ikke alle engelskmenn ser ut til å feile på fransk jord i sommer. For Crystal Palace ser ut til å ha vært på et vellykket tokt til Marseille. The Guardian melder at The Eagles er enig med Marseille om en overgangssum på drøyt 350 millioner kroner for den belgiske EM-spissen Michy Batshuayi. 22-åringen har vært på ønskelisten til både Tottenham og West Ham, men nå ser det ut til at Crystal Palace har kommet dem i forkjøpet.

Ikke nok med det. Da de først forhandlet med Marseille-ledelsen, så skal de ha benyttet sjansen til å få med seg keeper Steve Mandanda også, skriver L'Equipe. Veteran-keeperen har lenge gjort det klart at han vil bort fra Marseille, og har hevdet at han har en klausul i kontrakten sin som gjør at han kan gå gratis i sommer ettersom Marseille ikke klarte å kvalifisere seg for europacupspill neste sesong. Men klubben mener at Mandanda ikke benyttet klausulen innen fristen som var avtalt. Men nå er Crystal Palace og Marseille enig om en overgangssum. Dermed kan Mandanda likevel få ønsket sitt oppfylt.

Liverpool har ønsket seg den meksikanske midtbanespilleren Hector Herrera, men nå kan det se ut til at de må gi tapt. For Tutto Mercato hevder at Napoli er enig med Porto om en overgang for 26-åringen.

En kan vel ikke påstå at Evertons keepere overbeviste stort forrige sesong. Nå ønsker Ronald Koeman å hente sin landsmann Maarten Stekelenburg fra Fulham og satse på ham som sitt førstevalg, skriver Daily Mirror.