Roy Hodgson trekker seg etter EM-fadesen

Den engelske landslagstreneren er ferdig i jobben.

Roy Hodgson annonserte raskt etter tapet for Island at han trekker seg.

– Min kontrakt gikk uansett ut etter EM, og nå er tiden inne for å overlevere ansvaret til en annen for å fortsette progresjonen for denne, sultne, talentfulle gruppen spillere. De har vært fantastiske og gjort alt jeg har bedt fra dem.

– Da jeg startet, fikk jeg vite at de ikke ville møte opp når de spilte for landslaget. Det stemmer ikke. De har virkelig elsket å spille for sitt land. Til slutt vil jeg takke mitt trenerteam, fansen og media for støtten jeg har fått. Det er trist det måtte ende slik, med en ny exit fra turneringen, men alt jeg kan gjøre er å ønske alle lykke til og håper at dere snart vil se England gå lenger i en stor turnering, sa Hodgson.

Det engelske fotballforbundet (FA) kom med en uttalelse like etterpå. Der støttet de Hodgsons avgjørelse og innrømte at de er skuffet over EM-exiten.

– Vi har ikke møtt våre eller landets forhåpninger, slår FA fast.

Tok ledelsen

Det åpnet med en hyggelig ledelse etter straffe ved Wayne Rooney, men til pause lå Premier League-stjernene under med 1-2.

Andre omgang ble en lang lidelse for fans av England. Lite stemte og de virket redde og sluttkjørte i møtet med de islandske terrierne.

Dermed ble det Island som gikk til kvartfinale og kamp mot Frankrike, mens England reiser hjem i skam.

– Det verste tapet i vår historie. England slått av et land med flere vulkaner enn profesjonelle fotballspillere. Godt spilt, Island, sa den tidligere storscoreren Gary Lineker på Twitter.

– Elendig kvalitet på spillet, konstaterte BBC-ekspert Chris Waddle, som også etterlyste ledere blant bortskjemte stjerner.

Twitter rant over av frustarasjon fra fans og ekspert, kun utfordret av hyllesten av underdogen Islands enorme prestasjon.

Britiske tabloide la lite i mellom i sine karakteristikker. The Sun stempler taper som en nasjonal skam.