SMÅBARNSFORELDRE: Caroline Berg Eriksen (29) og Lars-Kristian Eriksen (32) venter sitt andre barn. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
SMÅBARNSFORELDRE: Caroline Berg Eriksen (29) og Lars-Kristian Eriksen (32) venter sitt andre barn. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Caroline Berg Eriksen svarer på kritikken:
– Folk sier at de er glade de ikke har magen min

Blogger Caroline Berg Eriksen (29) og ektemannen Lars-Kristian Eriksen (32) bryr seg lite om kritikken rundt fotballfruens gravidmage. I kveld snakker de ut i God sommer Norge.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da blogger Caroline Berg Eriksen (29) var gravid med datteren Nelia (2), fikk hun mye kritikk fordi mange mente at magen hennes var for liten. Lesere beskyldte henne for å slanke seg i svangerskapet og for å være for opptatt av utseendet når hun heller burde tenke på barnets beste.

Nå venter Berg Eriksen sitt andre barn og hun og ektemannen gleder seg til å bli en familie på fire. I mai røpet bloggeren kjønnet på babyen ved en feiltakelse.

Blir hektisk

Paret er spente på hvordan den nye hverdagen blir, og mandag kveld besøker de God sommer Norge for å snakke om forventningene.

– Folk sier at ett barn er som ingen og to er som ti, men vi har snakket om at vi må bare ta det på egen erfaring og se hvordan det er for oss. Det var ikke noe problem da vi fikk Nelia. Selvfølgelig var det utfordrende, men vi opplevde det som positivt. Det blir nok mer hektisk denne gangen, sier Berg Eriksen.

Forrige gang la bloggeren ut få magebilder under svangerskapet. Denne gangen har hun valgt å dele mer.

– Forrige gang holdt jeg litt tilbake fordi folk var krasse. I dette svangerskapet - som kanskje er det siste - tenker jeg at jeg driter i det. Man må jo bare vise at man er stolt av seg selv.

Kan ikke velge

Også denne gangen har hun fått oppmerksomhet rundt den voksende magen. Eller rettere sagt - mangelen på voksende mage.

– Noen kommenterer at de er glade for at de ikke ser ut sånn, fordi de hadde savnet magen.

Likevel nekter bloggeren å la kritikken legge en demper på den spesielle tiden før barnet kommer.

– Når det kommer til graviditet og kropp og hvordan den utvikler seg, så finnes det ingen fasit - jeg kan ikke velge hvordan kroppen skal bli. Kroppen min har vært lik i begge graviditetene, så det er slik jeg bærer barnet. Mamma var liten og mormor var liten. Og det har også litt med hvordan barnet ligger, svarer Berg Eriksen.

Men kjenner du at kritikken sårer deg litt?

– Det stikker ikke så veldig - for magen kommer etter hvert. Og da er det stas uansett.