SKAL FÅ DEG TIL Å LE: Dette er noen av profilene som kommer på TV 2 Humor til høsten. FOTO: TV 2
SKAL FÅ DEG TIL Å LE: Dette er noen av profilene som kommer på TV 2 Humor til høsten. FOTO: TV 2

TV 2 satser på humor – se profilene som får nye programmer til høsten

Flere norske programmer får plass på humorkanalen. Få oversikten her.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne høsten er det klart for en utvidet satsing på norsk humor på TV 2 Humor.

– Dette har jeg gledet meg til helt siden jeg startet i TV 2 i fjor, sier humorsjef i TV 2, Alice Sommer, i en pressemelding.

På menyen står blant annet tre helt ferske norske programmer. Sommer forteller at humoristene i stor grad har fått lov til å utfolde seg fritt foran kameraene.

– På TV 2 Humor skal det være mulig å leke seg innenfor friere rammer, og teste nye egenutviklede humorkonsepter. Vi er veldig stolte av disse nyskapningene og det talentene har fått til med små midler, men med stor kreativ frihet.

Dette er de norske programmene som kommer på TV 2 humor:

Sølvrekka – premiere:

Noen av Norges største humortalenter har slått seg sammen for å harselere med alt som er på TV.

I Sølvrekka får du gjengens egne versjoner av dine favoritt TV-programmer. Med: Even Torgan (23, fra Oslo), Emilie Skolmen (23, fra Oslo), Henrik Fladset (26, fra Oslo).Oda Djuplasti (20, fra Oslo), Mathias Luppichini (24, fra Oslo) Kristin Jess Rodin (27, fra Oslo).

Programmet består av 10 episoder.

Aktiv på dagtid – premiere:

– I alle jobber jeg har hatt, så har jeg hatt fri på dagtid. Jeg synes tilbudet for oss dagdrivere er for dårlig, så jeg bestemte meg for å åpne leiligheten min hver uke for besøk. Aktiv på dagtid er et lavterskeltilbud for andre folk som heller ikke har noe å gjøre på dagtid, sier Lars Berrum (30).

HAR IKKE NOE Å GJØRE: Aktiv på dagtid skal være et laverskeltilbud for folk som ikke har noe å gjøre på dagtid, sier prorgamleder Lars Berrum (t.h.). FOTO: TV 2
HAR IKKE NOE Å GJØRE: Aktiv på dagtid skal være et laverskeltilbud for folk som ikke har noe å gjøre på dagtid, sier prorgamleder Lars Berrum (t.h.). FOTO: TV 2 Foto: Geir Egil Skog

I det nye programmet Aktiv på dagtid har til nå 70 personer vært innom leilighet til Berrum, som er på 50 kvm.

Alt fra frilansere, mamma og pappaer i permisjon, pensjonister, arbeidsledige, gamere, uføre, oljearbeidere, arvinger, nattarbeidere og selverklærte livsnytere. I tillegg til det, kommer alltid dagens dagdriver på besøk. Dette er en kjent person som har fri den dagen, og som skal lage en ultimat dagdrink spesialisert til gjestene.

Ni band har besøkt leiligheten. Honningbarna spilte så høyt at det hørtes helt til Oslo S. I hvert program tester Aktiv på dagtid et nytt yrke som ikke krever utdanning, slik at de kan hjelpe folk som har lyst på jobb men som ikke ønsker å studere. Dette gjøres ved en test i bakgården og poeng utdeling. Tidligere Hotel Cæsar skuespiller, Kim Kolstad, stikker innom hver torsdag. Berrum har gitt seg selv i oppgave å få skuespilleren til Hollywood, og tester ut hvor god han er på filmroller.

Humornieu – premiere:

På TV 2 Humor kommer også en rykende fersk serie med Morten Ramm (38) og co.

Morten Ramm tar med seg komikerkollektivet humornieu og den ferskeste moroa fra internett over til TV-skjermen i høst. Etter å ha herjet på nettet, er de mer enn klar for å komme hjem i de tusen hjem.

FRA NETT TIL TV: Morten Ramm tar med komikerkollektivet humornieu til TV-skjermen i høst. FOTO: TV 2
FRA NETT TIL TV: Morten Ramm tar med komikerkollektivet humornieu til TV-skjermen i høst. FOTO: TV 2 Foto: Geir Egil Skog

Det blir reinspikka humor med sketsjer, korka reportasjer og moro med: Mette Alstad, Bjørn Asgeirsson, Amanda Erlandsen, Martin Marki, Erlend Mørch, Fredrik Kvaløy og Vegar Tryggeseid.

Serien produseres av humornieu i samarbeid med Norsk Fjernsyn og består av 10 episoder.

Krisemøte:

«Krisemøte» er en ukentlig podcast av og med Kristopher Schau og Kyrre Holm Johannessen og handler om to menns kamp mot klokka.

De er begge i 40-åra og smertelig klar over at livet er på nedadgående kurve. Men hvor raskt? Blir alt bare dårligere?

Ønsker å skape humortalenter

Satsingen på nye talenter er en lang tradisjon i kanalen.

– TV 2 har lenge vært opptatt av å skape humortalenter gjennom satsinger som Torsdag Kveld fra Nydalen. Både Else Kåss Furuseth, Morten Ramm, John Brungot og Sigrid Bonde Tusvik ble kjent igjennom 10 sesonger der. Vårt nye arnested for å dyrke frem humorprofiler er TV 2 Humor og Norges største humortalenter er i full sving i programmer der, sier programdirektør i TV 2, Jarle Nakken.

Se humorsatsingen på TV 2 Humor til høsten.