Bettan tilbake på jobb etter ektemannens bortgang

– Det er godt å omringe seg med venner og tøff musikk, sier Elisabeth «Bettan» Andreassen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Elisabeth «Bettan» Andreassens mann, Tor Andreassen, døde brått og uventet 13. juni av hjerteinfarkt.

Nå, midt i sorgen, er hun tilbake blant gode venner på scenen i Oseberg kulturhus i Tønsberg. Der gjør hun seg klar til premieren på showet «La det swinge» 30. juni.

– Det er helt herlig. Det er godt å omringe seg med venner og tøff musikk. Det er dette vi har gledet oss til alle mann. Det har vært godt for meg å være blant venner. Og konsentrere meg om dette. The show must go on, sier artisten mellom prøvene, når hun møter TV 2 i Tønsberg.

Klar for å jobbe

Bettan har de siste dagene delt bilder av ektemannen på Facebook, kun akkompagnert av hjerter som en kommentar til bildene. Det vil nok ta lang tid for den folkekjære artisten å bearbeide sorgen, men å gjøre det hun elsker mest, er til stor hjelp.

– Jeg kan ikke bare si at jeg skal sette meg ned og hvile litt. Dette har vært fint i prosessen. Det er ikke alltid like lett, men det går bra, sier hun om hvorfor hun har valgt å gjennomføre showet.

Støtter sin gode venninne og artistkollega

Hanne Krogh har også latt seg påvirke av Tors bortgang, men støtter venninnen i sorgen og arbeidet på scenen.

– Hun er beundringsverdig tøff. Hun er en artist helt inntil benmargen, sier Krogh.

Gjenforenes som Bobbysocks

Showet Elisabeth Andreassen og Hanne Krogh nå snart er premiereklar med, er rett og slett en gjenforening av Bobbysocks, 25 år etter at de sist hadde et helt show sammen som gruppe.

Det er 31 år siden duoen vant den internasjonale Melodi Grand Prix i Göteborg. Nå entrer de scenen i Tønsberg sammen med Marianne Antonsen og rockeren Eirikur Hauksson fra Just4Fun.

Ektemannen Tor gikk bort 13.juni i år. Her fra bisettelsen i Ullern kirke. Foto: Stella.
Ektemannen Tor gikk bort 13.juni i år. Her fra bisettelsen i Ullern kirke. Foto: Stella. Foto: Marius Gulliksrud

Stjernetenorene Thomas Ruud og Jan Erik Fillan som Hanne Krogh har samarbeidet med tidligere, blir også med i showet som har fått navnet «La det swinge!».

– Den energien og gleden vi har på scenen er noe vi gleder oss til å vise igjen. Det er noe magisk som skjer mellom oss og publikum, sier Bettan fra scenekanten.

– Hun imponerer meg. Jeg hadde ikke trodd at hun kunne gå sånn på som hun gjør nå. Vi andre står målløse av beundring, sier Bobysocks-kollegaen Hanne.

Facebook-støtte

På Facebook har venner og fans av Bettan gitt sin støtte i dagene som har gått etter dødsfallet og begravelsen.

Hanne Krogh skrev det nok best av alle, når hun reflekterer over hvordan de siste dagene har vært. Det er lett å forstå hvorfor de to venninnene nå finner veien til scenen sammen, for bare «gjennom glede kan mennesker hente styrke til å møte alvoret» skriver Krogh.

– Dette har vært en uke fylt av de sterkeste farger. Fra det dypeste mørke – til det rene, hvite. Merkelig å oppleve – enda en gang – hvor stor plass latter har i sorgen. Det er som om den lufter ut sjelen og gir plass til tårene. Dagene kjennes nesten surrealistiske. Midt oppe i savnet etter gode, rause Tor, synger og musiserer vi dag og natt. Om én uke har vi premiere på Oseberg kulturhus i Tønsberg... Men vi er nære venner, alle sammen – og vi skal gjøre vårt beste for å bære Elisabeth gjennom den tiden som kommer nå. Og det blir en forestilling fylt med glede. Bare gjennom glede kan mennesker hente styrke til å møte alvoret.

Se Bettan og Hanne Krogh på God sommer Norge tirsdag kveld kl.20.00 på TV 2.