SNART MOR: Christina Vukicevic legger karrieren på hylla til fordel for familieforøkelse. Her avbildet under TV 2s artistgalla. 
SNART MOR: Christina Vukicevic legger karrieren på hylla til fordel for familieforøkelse. Her avbildet under TV 2s artistgalla.  Foto: Tor Gunnar Berland

Høygravid Christina Vukicevic om barneoppdragelse: – Jeg vil ha kustus

Friidrettsutøver Christina og Brann-kaptein Vadim Demidov venter sitt første barn sammen. Med sin østeuropeiske bakgrunn har de felles verdier for den kommende babyen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Christina Vukicevic Demidov (29) venter barn med ektemann og Brann-kaptein, Vadim Demidov i disse dager.

Friidrettsutøveren er sju ganger mester på 100 meter hekk og vant også ungdoms-OL som 16-åring, i tillegg til en rekke andre internasjonale

I februar gikk hun ut og fortalte at hun legger opp som toppidrettsutøver på grunn av graviditeten.

Aldri drømt om familie

Den kommende moren avslører at hun aldri har vært den som har lekt med dukker eller drømt om en stor familie.

– Jeg har ikke vært den fødte mor i mine øyne. Mange jenter ser frem til å få barn og kjenner veldig på at det river i eggstokkene når de nærmer seg 30, men jeg har aldri vært sånn, sier hun i Guri Solbergs podcast «Bra damer».

Men etter graviditeten ble et faktum gleder både hun og Vadim seg veldig til å bli foreldre.

– Det er veldig surrealistisk å kjenne fingre som krafser rundt i magen. Det er veldig rart og utrolig stort. Da vi fant ut at vi skulle bli foreldre så var det noe av det største vi har sett frem til, tilføyer hun.

Satt ut av graviditeten

Den rutinerte idrettsutøveren fant ut at hun var gravid da kroppen føltes merkelig under en trening.

GJEST: Programleder Guri Solberg sammen med Christina Vukicevic under podcasten #bradamer. Foto: Guri Solberg.
GJEST: Programleder Guri Solberg sammen med Christina Vukicevic under podcasten #bradamer. Foto: Guri Solberg.

– Jeg skulle gjøre en intervalltrening som jeg klarer uansett om jeg har feber, har migrene eller er syk, eller hva som helst. Men den dagen klarte jeg det ikke. Pulsen var skyhøy og jeg bare klarte ikke å gjennomføre den treningen. Da skjønte jeg at det var et eller annet som ikke stemmer her.

Dermed tok hun en graviditetstest uten at ektemannen visste det.

– Jeg var helt skjelven. Jeg kom ut og spurte om han var klar for å bli pappa, og det var han jo. Jeg sa bare at nå må vi forberede oss, for om åtte måneder blir vi foreldre, sier 29-åringen.

Etter sjokket hadde lagt seg så de fort frem til å bli foreldre.

– Det blir en lykkens dag. Det var alle mulige følelser med en gang. Men etter et par timer begynte vi å se frem til det.

Streng disiplin

Mens Demidov er født i Riga i Sovjetunionen og har russisk opphav, er Christina oppdratt med streng disiplin av serbiske foreldre. Dermed har de mange av de samme verdiene når de skal oppdra et barn sammen.

PROFF FOTBALLSPILLER: Vadim Demidov giftet seg med Christina Vukicevic for et par år siden. Foto: Stella Pictures. 
PROFF FOTBALLSPILLER: Vadim Demidov giftet seg med Christina Vukicevic for et par år siden. Foto: Stella Pictures.  Foto: Lars Askheim

– Vi har lik tankegang og samme meninger om det meste siden vi er vokst opp på lik måte. Vi kjenner hverandre veldig igjen i mange morsomme situasjoner når det gjelder sånne stereotypiske østeuropeiske ting. Vi kan le mye av det, og det gjør at vi passer godt sammen, sier hun.

At det blir et hjem med ordnede forhold er det lite tvil om.

– Jeg kommer til å bli en snill mamma, men streng. Jeg vil ha kustus, sier hun.

Full klaff

Det sporty paret traff hverandre ved en tilfeldighet på visning, og de rakk bare en date før de ble et par.

– Vi visste hvem hverandre var og fulgte hverandre på sosiale medier. Vi fant ut at vi ville møtes, og begynte å snakke sammen på telefon. Nå er det jo ingen vei tilbake med ring på fingeren og barn i magen, sier hun lattermild.

Hør hele podcasten «Bra damer» med Guri Solberg og Christina Vukicevic her