Mener Boasson Hagen aldri har vært bedre enn nå

Edvald Boasson Hagens trener drømmer om tre etappeseirer i Tour de France.

Spill Tour-manager her!

Edvald Boasson Hagen imponerte stort da han parkerte konkurrentene og vant NM-gull søndag. Seieren betyr at 29-åringen igjen drar til Tour de France med den norske mestertrøyen.

Fem dager før Tour de France-starten tror trener Fredrik Mohn at hans elev kan utrette store ting i rittet.

– Det er vanskelig å si hvor god han er sammenlignet med konkurrentene i Tour de France, men jeg tror faktisk han aldri har vært like sterk som nå, sier han til TV 2.

I stigende form

Edvald Boasson Hagens trener er godt fornøyd med fremgangen og tror det fortsatt er et lite stykke igjen til toppformen.

– Han er i stigende form, og det er et resultat av både trening og løpsoppsett. Det har vært en del usikkerhet på grunn av sykdom, men da har vi også gjort det riktige. I NM fikk vi en bekreftelse på det, sier Mohn.

Nå tilsier alt at forutsetningene for suksess er gode i Tour de France.

– Han gjør det godt på tester og tråkker mange watt. Edvald har både god utholdenhet og hurtighet. Det eneste som skremmer meg, med tanke på resultater, er de store fjelletappene, sier treneren optimistisk.

– Kan vinne massespurtene

Fredrik Mohn mener Boasson Hagen kan vinne flere typer etapper, deriblant massespurtene. Med Mark Cavendish som lagkamerat kommer det imidlertid an på hvilken strategi Team Dimension Data legger.

– Det kommer an på hva de blir enige om. Jeg tror det er godt for de begge at man kan veksle på dette. Det er forferdelig anstrengende å være den eneste spurteren, sier Mohn og utdyper:

– Jeg tror ikke alle tenker over det, men det kan være tungt for en sprinter ikke å vinne når laget har kjørt for deg i 20 mil. Hvis de kan bytte på dette, så kan de også senke skuldrene litt, mener han.

Den problemstillingen kan bli aktuell allerede på dag 1 i Tour de France. Rittet starter nemlig med en flat etappe fra Mont-Saint-Michel til Utah Beach Sainte-Marie-du-Mont.

– Vi håper på én etappeseier i løpet av Touren, sier Mohn.

– Men hva er drømmen?

– Vi kan drømme om to eller tre etappeseirer, gliser han.