Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Alle nødutgangene ble åpnet og evakueringsskliene tatt i bruk for å få passasjerene hurtig ut fra et American Airlines-fly som plutselig ble fylt med røyk like før det skulle takse ut fra gaten på terminal 3 ved Heathrow flyplass i London.

Hendelsen inntraff rundt klokken 13:45 norsk tid.

Andre reisende som befant seg inne i terminalbygningen ble øyenvitner til dramaet og kunne tydelig se at det kom røyk ut fra bakenden av flyet og at passasjerene måtte hoppe ut i nødskliene som var utløst.

– Det er det skumleste noen sinne når du sitter i flyet og det fylles med røyk. Takk Gud for at vi ikke var i luften, tvitrer Hannah Charlton som tydeligvis befant seg om bord i flyet og ble evakuert.

Flyet er en Airbus 330 tilhørende American Airlines og skulle etter planen ta av fra Heathrow klokken 14:30 norsk tid.

Flyet skulle til Charlotte i USA.

Flere hundre passasjerer ble evakuert, og et titalls av disse kom seg ut gjennom nødskliene som ble utløst mens flyet stod parkert, like før avgang.

Brannbiler og ambulanser kom til og ble oppstilt ved flyet.

EVAKUERING: Flere titalls passasjerer måtte hoppe i nødskliene. Foto: Skjermdump 
EVAKUERING: Flere titalls passasjerer måtte hoppe i nødskliene. Foto: Skjermdump 

Et øyenvitne forteller at 10 brannbiler, sju ambulanser og et utall politibiler ankom flyet mens evakueringen vart i gang.

– Folk kom ned skliene og ble eskortert bort fra flyet. Fra hva jeg har hørt var det røyk fra en motor som utløste røykdetektorene inne i flyet og foårsaket at evakueringsskliene ble utløst, sier mannen til Mirror.

En talsmann for flyplassen opplyser at en teknisk feil er identifisert og at problemet er løst. Flytrafikken ble bare delvis forsinket, og da i første rekke for andre fly som skulle til eller fra terminal 3.