HÅRLOKK UNDER HAMMEREN: En hårlokk fra David Bowie er solgt på auksjon i Beverly Hills. Dette bildet av artisten som døde i januar, er tatt 18. juni 2004 da han spilte på festivalen Norwegian Wood i Frognerbadet i Oslo.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
HÅRLOKK UNDER HAMMEREN: En hårlokk fra David Bowie er solgt på auksjon i Beverly Hills. Dette bildet av artisten som døde i januar, er tatt 18. juni 2004 da han spilte på festivalen Norwegian Wood i Frognerbadet i Oslo. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Foto: Junge, Heiko

David Bowies hårlokk solgt på auksjon

160.000 kroner måtte kjøperen ut med for en hårlokk fra den nylig avdøde artisten David Bowie. En gul el-gitar som tilhørte Prince, ble solgt for over en million kroner.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var en auksjon i Beverly Hills at gitaren til Prince gikk under hammeren for 137.500 dollar. Salgsprisen tilsvarer snaut 1,2 millioner norske kroner, og kjøperen er Jim Irsay, som eier det amerikanske fotballaget Indianapolis Colts.

Bowies hårlokk ble solgt for 18.750 dollar, om lag 160.000 kroner.

Hårlokken ble i sin tid tatt vare på av en parykkmaker som deltok i arbeidet med å lage en voksfigur av Bowie ved Madame Tussauds i London.

«Den gule skyen»

GUL GITAR: Prince spilte på den gule gitaren på mange konserter frem til midten av 90-tallet. FOTO: Heritage Auctions via AP
GUL GITAR: Prince spilte på den gule gitaren på mange konserter frem til midten av 90-tallet. FOTO: Heritage Auctions via AP

Den gule gitaren ble laget på 1980-tallet av Minneapolis-produsenten Knut-Koupee Enterprises og ble brukt på en rekke konserter frem til midten av 1990-tallet, melder BBC.

Gitaren, som kalles «The Yellow Cloud», ble også brukt i studio og på musikkvideoer. Den ble brukt foran publikum siste gang i 1994 da gitarhalsen brakk under en fransk TV-sending. Siden ble gitaren reparert og deretter kun brukt i studio, og banet vei for Princes nye gitar «Symbol».

Samler

Irsay er kjent for å samle på musikkinstrumenter og eier eller har eid instrumenter som har tilhørt storheter som Bob Dylan, John Lennon og Grateful Deads Jerry Garcia.

I desember skal han ha kjøpt et av Beatles-trommis Ringo Starrs trommesett for 2,1 millioner dollar.

Prince døde i hjemmet sitt i Minnesota i april i år, 57 år gammel. David Bowie gikk bort i januar. Han ble 69 år.

(NTB/ TV 2)