Ifølge OBS-varselet som ble sendt ut lørdag, kan det i de to innlandsfylkene komme 20-30 millimeter nedbør på få timer, men forskjellene vil være store fra sted til sted. Det er også ventet lokalt tordenvær, særlig på ettermiddagen.

Agder og Telemark kan få 20-40 millimeter nedbør i løpet av tolv timer natt til søndag og første del av dagen.

Det er usikkert hvor den kraftigste nedbøren havner, men det er fare for lokale oversvømmelser i mindre områder, heter det i varselet.

Nord-Norge er værvinneren

Det grå været skyldes at et lavtrykksområde som ligger sør for oss, er på vei nordover, forklarer Storm-meteorolog Mariann Aabrekk.

– Det blir ganske vått i hele Sør-Norge, spesielt på Sør- og Østlandet. Det at det er regn- og tordenbyger, gjør at det er ganske store forskjeller på hvor vått det blir på forskjellige steder. Men alle områder Østafjells ligger utsatt til for å få kraftige byger, sier hun.

Det ventes altså å bli søkkvått i sør, men meteorologen har en god nyhet for dem som oppholder seg lenger nord:

– Det er definitivt de som får finest vær på søndag. Der er det et høytrykksrygg som trekker inn. Det blir tørt og sol, selv om temperaturene ikke er så høye, sier Aabrekk.

Lave temperaturer neste uke

De høye temperaturene lar foreløpig vente på seg også i starten av neste uke. Dette gjelder hele landet, opplyser meteorologen.

– Det blir ikke så veldig sommerlig ettersom det er flere lavtrykk på vei inn. Det blir skyer og en grå værtype, sier Aabrekk.

(TV 2 / NTB)