Da poplegenden hørte norske Aurora Aksnes (20) synge, ba han umiddelbart om nummeret hennes

Da Travis-vokalisten hørte Aurora Aksnes i Berlin, ble han bergtatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se intervju med Travis i toppen av saken.

Det skotske bandet Travis, som hadde sin storhetstid for omlag ti år siden med hits som «Sing» og «Why does it always rain on me», er i Norge for å spille på festivalen «Over Oslo».

I april ga bandet ut et nytt album; «Everything at Once». På én av låtene, «3 Miles High», har norske Aurora Aksnes vært med og bidratt med sin vakre stemme.

Ble betatt på konsert i Berlin

Travis-vokalisten Fran Healy var tilfeldigvis i Berlin da han gikk på en konsert for å se på en venn av seg som spiller gitar med den norske artisten.

Det førte til et unikt samarbeid.

– Aurora var skikkelig kul. Jeg mener hun er en av de beste sangerne som er nå. Jeg møtte henne i Berlin.

Healy dro for å se showet til Aksnes, ettersom han er kompis med gitaristen i bandet hennes, Odd Martin. Fran Healy ringte kompisen og ba om nummeret til Aurora, ringte henne og spurte: «Hvor lenge er du i Berlin? Kom i studioet mitt og hjelp meg!».

– Så kom hun, og hun synger som en fugl, hun er så naturlig og har så mye sjel. Det er slik hun ble med på plata. Det var en veldig hyggelig kveld, sier Healy til TV 2.

– Så du så henne bare på scenen, og så måtte du ringe henne?

– Ja, og det er egentlig den beste måten. Det var en konsert, og jeg hadde aldri sett henne før. Stemmen hennes beveget meg og jeg tenkte bare «wow», sier han mens han og bandkollega Dougie Payne blir sminket før de skal på TV 2s God sommer Norge fredag kveld.

Flere norske samarbeid

Dette er ikke første gang bandet samarbeider med nordmenn. En tidligere plate har også blitt spilt inn i et norsk studio. Bandet har også spilt i Norge flere ganger, blant annet på Quart-festivalen i Kristiansand, og sist bare for noen uker siden i Bodø.

– Dere har mange gode produsenter her i landet. De lager skikkelig god popmusikk, men Aurora drar det litt mer til venstre, og det er bra.

Om det blir mer samarbeid med Aurora i fremtiden, vet ikke Travis noe mer om nå.

– Jeg tenker aldri på det. Jeg tenker knapt på fremtiden, sier Healy.

Se Travis på God sommer Norge fredag kveld kl.20.00 på TV 2.