DØDE TORSDAG: Karla Siverts (29) måtte gi tapt mot kreften. Hun satte dype spor i resten av bransjen, mener hennes tidligere kokke-kolleger.
DØDE TORSDAG: Karla Siverts (29) måtte gi tapt mot kreften. Hun satte dype spor i resten av bransjen, mener hennes tidligere kokke-kolleger.

Mesterkokk om Karla Siverts: – Hun var den tøffeste kokkejenta i landet

Stjernekokkene er i sorg etter at Karla Siverts døde torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For to og et halvt år siden opplevde stjernekokk Karla Siverts (29) å bli mor for første gang, samtidig oppdaget legene kreft i eggstokken.

Torsdag kveld tapte hun kampen mot kreften. Ektemannen Thorleif Linhave Bamble (36) annonserte dødsbudskapet på Facebook.

«Tusen takk for all støtten! Karla reiste videre i kveld kl 21.35. Kjærlighet».

Allerede som 25-åring ble hun kjøkkensjef på kritikerroste Smalhans i Oslo. Sommeren 2013 deltok hun også i «Kokkenes kamp» på TV 2, mens hun var gravid.

– Urettferdig!

Fredag er Karlas kolleger i sorg over tapet på den unge stjernekokken.

– Lille søte Karla har jobbet hos oss i 10 år. Aldri har jeg møtt noen som henne. Jeg har aldri sett henne i dårlig humør. Hun var alltid en positiv gnist, full av tempo, en god venn, snakket godt om alle og var en vanvittig dyktig kokk, sier mesterkokk og Smalhans-eier, Tom Victor Gausdal.

Innehaver av Statholdergaarden, Bent Stiansen, ble kjent med Siverts da de spilte inn Kokkenes Kamp sammen.

– Det er forferdelig trist og urettferdig at den tøffeste kokkejenta i landet er revet bort fra oss på den måten, sier han til TV 2.

Også Trond Moi, kjent fra Bølgen & Moi, og fra 4-stjerners middag, er i sorg fredag.

– Karla Siverts bortgang er først og fremst bare trist og leit, og mine tanker og dypeste kondolanser går til hennes nærmeste. Hennes bortgang er sårt for bransjen vår, og hun har satt dype spor som vil vare lenge, sier han til TV 2.

Mesterkokkene hyllet Karla

Da Siverts var med i Kokkenes Kamp, var kollegene hennes fulle av lovord om den unge og ambisiøse kjøkkensjefen.

I et av programmene fikk vi se at mesterkokkene i konkurransen hyllet Karla med en staselig middag av hennes valg. Rundt middagsbordet erkjente Staatholdergaarden-sjef og Bocuse d’Or-vinner Bent Stiansen (53) at han satte stor pris på at Siverts’ hadde jobbet seg til topps i bransjen.

– Jeg synes det er så spennende å ha fått deg inn i toppnivået i norsk kokkekunst. For det første er du ung, og så er du kul, og så har du masse alternative ideer. Takk for at du gidder å lage mat, sa han.

Elsket Siverts' kokkestil

Smalhans-eier og kollega Tom Victor Gausdal var heller ikke sen med å innrømme at han har en forkjærlighet for kokkestilen til Siverts.

– Det er det som er kult med Karla og en del andre kokker som tenker sånn: At man reiser rundt i verden og får impulser og lager masse god mat med forskjellige smaker som er interessante.

I programmet fikk vi også se at det ikke gikk upåaktet hen for Siverts å bli hyllet av Norges fremste kokker.

– Jeg synes det er helt vanvittig tøft at den gjengen med stjernekokker skal lage min mat, at jeg kan få lov til å bestemme hva de skal lage, smilte hun.