Under sitt vitnemål i tingretten sa Terje Svendsen at han opplevde at Stabæk prøvde å unndra penger fra Nancy da de forhandlet om en leieavtale for Veigar Pall Gunnarsson. Det står han ved. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Under sitt vitnemål i tingretten sa Terje Svendsen at han opplevde at Stabæk prøvde å unndra penger fra Nancy da de forhandlet om en leieavtale for Veigar Pall Gunnarsson. Det står han ved. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Foto: Poppe, Cornelius

Kritisk til fotballpresidenten før TV 2-dokumentar

Stabæk reagerer på Terje Svendsens uttalelse om overgangssaken.

I kveld viser TV 2 dokumentaren «Frifinnelsen» som tar for seg overgangssaken som er historien om tidenes mest omtalte norske fotballovergang.

Se dokumentaren på TV 2 torsdag klokken 22.15!

Den islandske stjernespilleren Veigar Pall Gunnarsson og talentet Herman Stengel havnet ufrivillig i sentrum av et drama der store klubber som Vålerenga, Stabæk og Rosenborg spilte hovedroller.

En av mange som vitnet i saken var fotballpresident, Terje Svendsen, som den gang var formann i Rosenborg.

Står på forklaringen

Under sitt vitnemål i tingretten, sa Svendsen at han opplevde at Stabæk prøvde å unndra penger fra Nancy da de forhandlet om en leieavtale for Veigar Pall Gunnarsson. TV 2 fikk først avslag da vi henvendte oss til Svendsen om et intervju i forbindelse med dokumentaren. Men ved en senere anledning gikk Svendsen med på å utdype hvorfor han ikke ønsket å si noe om sin befatning med saken.

– Du har sendt en mail til oss. Vi jobber jo med en dokumentar om overgangssaken, og du sier at du ikke ønsker å kommentere noe mer rundt den, men at du står for det du sa i retten. Kan du utdype det litt?

– Jeg synes ikke at det er riktig av meg som er i et nytt verv som fotballpresident å kommentere den saken. Men det som jeg har sagt i retten, og det som jeg har avgitt som forklaringer i den saken, det står jeg for. Det er da min objektive oppfatning av det som har skjedd, og den delen som jeg var innblandet i, i forhold til den forberedende saken i Rosenborg. Så det står jeg for, men jeg synes det er unaturlig for meg som fotballpresident å gå inn å kommentere denne saken nå.

– Du sa jo da i retten at du mente det var et bedrageri den gangen. Så det står du altså for den dag i dag?

– Det jeg har sagt, ikke sant Det som jeg har avgitt forklaringen på under ed, det står jeg for.

– Forventer støtte

I dokumentaren, som vises i kveld klokken 22.15, kommer det fram at Inge André Olsen er en av flere som har reagert på at Svendsen opprettholder sin forklaring på at han opplevde at Stabæk forsøkte å unndra penger – etter at de fem tiltalte partene ble blankt frifunnet etter rettssaken i 2013.

Stabæk-formann Espen Moe har ikke ønsket å la seg intervjue i dokumentaren, men har sett deler av filmen. Moe har også fått referert hva Svendsen har sagt. Han lar det skinne tydelig gjennom at Stabæk er misfornøyde med fotballpresidentens formulering.

– I Stabæk forholder vi oss til en rettskraftig dom der klubben og de andre tiltalte ble frikjent. Vi regner med at NFF også forholder seg til dette, og støtter oss i den vurderingen, sier Moe til TV 2, og presiserer at han ikke ønsker å kommentere saken ut over det.

I 2014 avslørte TV 2 at både Inge André Olsen og Truls Haakonsen fikk en rekordstor erstatning på 150 000 kroner fra fotballforbundet. Det var tidligere generalsekretær Kjetil Siem som på vegne av NFF-administrasjonen besluttet å betalte ut pengene, uten at saken ble styrebehandlet.

Stabæk-formannen ønsker ikke å kommentere om de nå vurderer en ny rettslig vurdering av Sevndsens uttalelser, eller andre NFF-relaterte kilder som uttaler seg i filmen.

Se «Frifinnelsen» på TV 2 torsdag klokken 22.15.