– Dette er den viktigste dagen i løpet av de siste 20 årene, i alle fall for Storbritannia. De økonomiske konsekvensene av å melde seg ut av EU er enorme, sier businessmannen Hasan Naqvi til AP utenfor et stemmelokale i London.

Det hele begynte 22. januar 2013: Statsminister David Cameron uttalte at dersom partiet vant neste valg, ville de reforhandle fram en ny avtale med EU. Deretter skulle folket ta stilling til om Storbritannia fortsatt skal være med i EU eller ikke.

I dag er valgdagen kommet.

Etter at Cameron annonserte datoen for valget, hadde ja-siden lenge et komfortabelt forsprang. Men etterhvert som valgdagen har nærmet seg, har også ja- og nei-siden nærmet seg.

Dødt løp

Nå er det så jevnt at knapt noen tør å tippe hva resultatet blir.

Et gjennomsnitt av de siste åtte meningsmålingene viser at de som ønsker å forbli i EU har et lite forsprang. 50,94 sier ja til EU, mens 49,06 sier nei.

Følg Brexit live her!

Nesten 46,5 millioner er registrert som velgere, og eksperter regner med at mellom 60 og 80 prosent vil stemme.

Valglokalene åpnet klokken 8 norsk tid og stenger klokken 23 norsk tid.

Spennende natt

Natten kommer til å bli spennende. I EUs hovedkvarter i Brussel sitter en krisegruppe klar, og finansinstitusjoner verden over holder pusten.

Det første store store byen som er ventet å komme med sine resultater er Sunderland, rundt klokken 01.30 norsk tid. Her har det vært en sterk støtte det britiske uavhengighetspartiet UKIP.

Omtrent på samme tid som Sunderland er det ventet at resultatene fra Newcastle upon Tyne kommer. Her er det ventet at ja-siden kommer seirende ut.

Deretter kommer resultatene til å strømme inn utover natten.

Du kan følge politisk reporter Kjetil Løset og «tallknuser» Terje Sørensen i vårt livesenter på TV2.no gjennom natten. De lover deg siste oppdateringer hele tiden.

– Overordnet bilde rundt 04.30

Valgekspert Chris Hanretty sier til Financial Times at vi kan ventet oss et overordnet bilde rundt klokken 04.30 natt til fredag.

På det tidspunktet resultatene fra rundt 200 stemmelokaler ferdig. En halvtime senere er det ventet å komme en ny strøm med resultater.

Flere av Londonsdistrikter, som er ventet å stemme for, kommer trolig inn enda senere.

Det kan være at resultatet blir så jevnt at ingen medier eller nyhetsbyråer tør å slå fast hvem som vinner. Det er ventet at det offisielle valgresultatet presenteres fredag morgen.