Se hvordan du lager Dyreparkens kanelkobra

Hvorfor ikke prøve en utradisjonell form på kanelbollene?

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I lørdagens Sommer i Dyreparken er det en noe utradisjonell variant av kanelbolla som står på menyen.

I Bestefar Baker får vi nemlig se at kanelbollen rulles ut til en kobra.

Se hvordan du lager kanelkobra ovenfor! Du finner fremgangsmetoden nedenfor.

Til bolledeigen:

  • 1200 g mel
  • 5 dl melk
  • 1ppk søt fersk gjær
  • 1 ts kardemomme
  • 200 g sukker
  • 200 gm smør
  • 1ss ferskere bakst

Smelt smøret i en kjele og tilsett melken. Rør gjæren ut i væsken når den er fingervarm og hell det i en bakebolle.

Vei opp og tilsett de tørre ingrediensene.

Elt deigen med eltekrok på laveste hastighet i 10-15 minutter til den blir glatt og smidig.

Dekk bollen med plast eller et klede, og sett til heving i ca. 30 minutter.

Til bollene, inkludert fyll og pynt, trenger du også:

  • Kanelfyll
  • Egg (til pensling)
  • Lakrissnører
  • Sukker og kanel
  • Melis og vann

Kjevle ut bolledeig rektangulær ca 30cm x 50cm deles i 4 langs etter.

Legg en stripe med kanelfyll i midten og stryk den ut med egg/vann og rulles som en pølse. Del de i to, lag gjerne forskjellige lengder.

Klem hodet flatt med et lett trykk med kjevlen.

Settes på plate i forskjellige mønster og heves til dobbelt størrelse 50 – 60 minutter.

Pensles med egg, vann og salt. Lag striper med sukker og kanel. Stekes på 180°c i ca 10 minutter.

Når den er avkjølt pyntes den med lakrissnøre til tunge son man splitter i tuppen. Bruk hvit melisglasur til kroppen og til øyne og liten tupp av lakrissnøret til pupille.

Se Sommer i Dyreparken lørdager på TV 2.