Gummi Bens fisteljubel: – En «ut-av-kroppen» opplevelse

Den islandske TV-kommentatoren klikket fullstendig da Island scoret seiersmålet.

TV-kommentator Gudmundur Benediktsson er kjent som Gummi Ben på Sagaøya.

Da Island dundret i angrep, tre minutter på overtid, i kampen mot Østerrike i Paris ble det for mye for den erfarne TV-kommentatoren.

– Tre mot to, Kom dere inn i boksen, inn i boksen, hyler Benediktsson før pasningen som ender med seiersmålet.

– Ja, ja, ja, vi er i ferd med å vinne denne kampen. Stemmen klarer ikke mer, men det gjør ingenting, presser han frem mens han hopper og danser seiersdansen i kommentatorboksen på Stade de France.

– Det er vanskelig å beskrive det, men det var et øyeblikk der man liksom bare forlater kroppen i ren glede. Et fantastisk øyeblikk som det var et privilegium å være vitne til, sier han til statskringkasteren RUV på Island.

Gummi Ben hadde kommentert i 93 minutter da det skjedde.

– Jeg er egentlig en ganske rolig person, og det er overraskende at jeg kunne oppføre meg slik. Jeg er jo ikke sånn til daglig, forteller han.

Videoen av islendingens heseblesende fisteljubel har gått verden rundt, og henvendelsene har stått i kø i hele dag.

– For å være ærlig har det vært ubehagelig stor interesse. Det startet allerede i natt og har pågått hele formiddagen, samtaler med folk jeg ikke kjenner. Jeg har forstått at jeg har oppnådd en viss berømmelse på nettet, innrømmer han.

Gudmundur Benediktsson. Foto: Privat
Gudmundur Benediktsson. Foto: Privat

Tror de slår England

Island skal nå møte England i åttendedelsfinalen.

– Dette er noe alle islendinger drømmer om, å møte England. Alle elsker det og jeg tror faktisk det kan gå ganske bra, mener han.

Om han kommer til å gå like bananas om Island skulle knuse selveste England vet han ikke.

– Hvis det skjer, så skjer det. Det er umulig å forberede seg på det. Det er klart at England er en stor utfordring, men guttene våre er fylt med en utrolig tro på seg selv, og det smitter over. I verste fall vil det ende med at vi slår de på straffer, det hadde vært noe, sier han.

Også på Island tok det helt av i sluttsekundene, et øyeblikk som trolig samtlige av de 331.198 innbyggerne fikk med seg.

Slik så det ut på torget i Reykjavik:

Og slik så det ut hjemme hos ordfører Baldur Kristjáns i den islandske hovedstaden:

Det mangler ikke på hyllester av Gummi Bens fisteljubel over den islandske scoringen som sendte laget videre til åttendedelsfinale mot England mandag.