HYLLET: Cleveland Cavaliers og LeBron James ble feiret.  REUTERS/Aaron Josefczyk
HYLLET: Cleveland Cavaliers og LeBron James ble feiret. REUTERS/Aaron Josefczyk Foto: Aaron Josefczyk

Hundretusener feiret LeBron & co.

Hundretusenvis av lykkelige mennesker hyllet LeBron James og resten av Cleveland Cavaliers da de nybakte NBA-mestrene ble feiret med en parade onsdag.

Clevelands 52 år lange titteltørke tok slutt søndag, da Cavaliers slo tittelforsvarer Golden State Warriors i den sjuende og avgjørende finalekampen i Oakland. Cavaliers vant de tre siste kampene og ble første lag som har vendt 1-3 til 4-3 i finalen.

Det er første gang siden 1964 at et lag fra Cleveland er blitt mester i en av de store nordamerikanske lagidrettene. Den gang var det Cleveland Browns som regjerte i NFL, og da var byen så vant til suksess at ingen tenkte på å markere begivenheten med en parade.

Folk i byen har siden ventet i tiår etter tiår på sjansen til å hylle et lokalt mesterlag igjen, og da kjøretøyene med basketballheltene skulle begynne sin ferd var det så tykt med folk at de rett og slett ikke kom noen vei.

Paraden ble en halv time forsinket, men den kom etter hvert i gang, etter at ridende politi hadde grepet inn, og spillerne kunne la seg hylle av et folkehav der de fleste var kledd i klubbens farger (vinrødt og gull).

LeBron James, som ble født i nabobyen Akron, kjørte i en åpen Rolls-Royce med kona Savannah og parets tre barn. Med sigar i munnviken hjalp han barna å kaste perlekjeder til publikum, på mardi gras-vis. (©NTB)