Marit Larsen: – Jeg sover litt mindre enn før

Marit Larsen (32) startet eget plateselskap i vår. Det har gått ut over nattesøvnen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I år feirer Marit Larsen tiårsjubileum som soloartist.

Etter å ha vokst opp med musikkindustrien fra hun var barnestjerne med Marion Ravn i gruppa M2M, tok artisten det drastiske valget tidligere i år og brøt med sitt daværende plateselskap.

Startet for seg selv

Nå er hun eneste artist på plateselskapet Håndbrygg Records.

Men å være selvstendig næringsdrivende har sin pris; det har gått ut over nattesøvnen.

– Timingen var riktig for meg. Jeg er veldig takknemlig for den tiden jeg hadde med stort plateselskap og sikkerhetsnett, men for meg var det riktig å gjøre dette nå. Jeg har god magefølelse. Jeg sover kanskje litt mindre enn før, men det er helt greit, sier hun til TV 2 da vi møter henne på festivalen «Over Oslo».

Til tross for lite søvn er den rutinerte artisten ikke i tvil om at det var rett beslutning å satse på noe eget.

– Det er utrolig godt. Det er veldig mye hardt arbeid, men det er verdt det. Det har vært en veldig bra oppstart.

Tenker ikke på penger

I fjor fikk artistens selskap, Marit Larsen AS, et underskudd på omlag 310.000 kroner, mens det året før var positive tall på rundt én million kroner.

– Det ble underskudd i fjor. Hva har du gjort for å snu dette i år?

– Det går helt ok med bedriften. Penger har aldri vært motivasjonen for å lage musikk, svarer hun med et smil.

Slipper nye låter

Denne uken slipper artisten flere nye låter som hun tenkte å overraske «Over Oslo»-festivaldeltakerne med onsdag kveld.

– Jeg har akkurat annonsert at det kommer en ny halv plate nå i høst, så vi skal spille litt nytt materiale også. Så jeg er alltid spent på å se hvordan folk reagerer på de nye låtene.

De fem låtene hun slapp tidligere i år, som de første på eget selskap, fikk gode kritikker av musikkanmelderne.

Nå håper hun festivalpublikummet vil ta godt imot det nye materialet, og at kanskje enda flere vil få øynene opp for den nye musikken hennes. Å spille på festival er noe hun setter stor pris på.

– Jeg synes det er gøy å spille på festival, for jeg får spille for folk som kanskje ikke vet at de egentlig har lyst til å høre på musikken min. Og så er det andre folk som har forventninger og som kommer på andre konserter jeg spiller iløpet av året. Det er en bra miks, og det er gøy å se reaksjonene, kanskje særlig på de som ikke visste at de kom til å like det.

Har planer for et helt år

Larsen har et hektisk liv som artist for tiden, og med eget plateselskap, nye låter og flere konserter og festivaler på agendaen, har hun ikke mye fritid det neste året.

– Nå blir det en plate som er ferdig denne uken. Deretter har jeg en sommerturné, og en høstturné i Norge og Europa når vi lanserer del to. Så jeg har planene klare fram til april neste år, sier hun til TV 2.