Klaus Sonstad tilbake på TV 2

Programleder Klaus Sonstad (46) vender tilbake til TV 2 for å lede et program om oppussing.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter snart to år i TVNorge, vender komiker og programleder Klaus Sonstad nå tilbake til TV 2.

Sonstad ble først kjent som Odin i NRK-programmet «Are og Odin», før han ledet en rekke programmer på TV 2.

Nå skal han i gang med et nytt konkurransedrevet oppussingsprogram, som starter innspillingene allerede til høsten.

– Vi er veldig glade for å få Klaus tilbake på TV 2 igjen, her han hører hjemme. Klaus har alle de kvalitetene vi leter etter i en programleder, og med sin humor, brede kunnskap og sterke engasjement kommer han til å lede flere viktige TV 2-satsinger i tiden som kommer. Vi gleder oss til å jobbe videre med Klaus, sier programdirektør i TV 2, Jarle Nakken.

– Jeg har hatt en veldig fin tid i TVNorge med utvikling av spennende prosjekter, men når dette programmet dukket opp på TV 2 kunne jeg ikke takke nei til jobben som programleder, og vende tilbake til moderskipet, sier Sonstad.

Vinne et hus

I programmet Sonstad skal lede, skal fire par flytte inn i hvert sitt splitter nye hus på Mogreina i Ullensaker kommune.

Der skal de i åtte uker bygge opp og innrede alt. Når deltakerne overtar husene står de helt tomme innvendig, og de må selv bestemme hvordan bad, kjøkken, stue og soverom skal bygges og innredes.

Vinnerne kåres i en direktesendt finale på TV 2. I premie får de huset de selv har pusset opp, til en verdi av flere millioner kroner. Hvert par får tildelt en sum til oppussingen som de selv må disponere slik de ønsker i prosessen.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på dette prosjektet. Jeg har selv pusset opp flere ulike prosjekter gjennom ti år, og vet mye om gleden ved det, men har også kjent på det å møte lettveggen, sier Sonstad om oppgaven deltakerne skal ta fatt på.

Inspirerende og rørende

Programlederen tror det blir spennende å følge med på oppgavene deltakerne skal ta fatt på når de begynner oppussingen.

– Dette blir et inspirerende og rørende program om noe av det mest menneskelige som finnes, nemlig drømmen om tak over hodet som man selv eier. Det blir utrolig mye hardt arbeid på de konkurrerende parene, samtidig som de skal disponere budsjettet de blir tildelt på best mulig måte. Kanskje vil deltagerne oppdage nye sider ved selv selv og partneren som de ikke visste om, og forhåpentligvis vil de komme styrket ut av dette prosjektet de skal ta fatt på sammen, sier Sonstad.

Programmet kommer på TV 2 i 2017. Ønsker du å melde deg som deltaker, er det fortsatt mulig.