Sogneprest gikk bananas under barnegudstjenesten

Sogneprest Gisle Sørhus fikk menigheten til å riste av latter ved hjelp av en gummibåt.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sogneprest Gisle Sørhus (31) i Sveio er ikke redd for å ta litt utradisjonelle metoder i bruk for å få frem budskapet.

Da han søndag 12. juni under barnegudstjenesten i Sveio kirke skulle berette om Jesus som stiller stormen, dro den populære sognepresten plutselig frem en gummibåt i ekte størrelse.

– Jeg har tidligere brukt lekebåter, små sandkassebåter, for å illustrere og dramatisere historien for barn i fire-årsalderen, men så fikk jeg ikke tak i en lekebåt og siden jeg hadde tenkt å kjøpe gummibåt uansett så tok jeg den med og blåste den opp ved hjelp av en sykkelpumpe, forteller Sørhus til TV 2.

Historien om Jesus som stiller stormen stammer fra Bibelen, og da kirketjeneren så sognepresten hente gummibåten kom mobiltelefonen fort opp og på video-opptak.

– Det var ingen av de nærmere 200 som var tilstede som helt forstod hva han skulle med gummibåten, hva han skulle finne på i dag. Men jeg kjenner han jo som en prest som liker å gjøre nye ting slik at de minste som er tilstede har det veldig gøy, forteller Tove Anine Myhre Nielsen (17), kirketjener i Sveio.

Videoen ble først publisert i Sveiobladet.

– Veldig virkningsfullt

Da sognepresten, som opprinnelig er fra Tynset, satte i gang oppå gummibåten runget latteren i kirken til tross for alvoret i historien.

– Det var veldig virkningsfullt, man får sett hele historien lettere enn når den bare blir fortalt, sier sognepresten som ble innsatt i Sveio kirke i august 2012 og har en forkjærlighet for framkomstmidlet longboard.

SOGNEPRESTEN: Gisle Sørhus er sogneprest i Sveio. Foto: Privat
SOGNEPRESTEN: Gisle Sørhus er sogneprest i Sveio. Foto: Privat

– Vi er heldige som har Gisle, alle elsker ham. Han bryr seg virkelig om ungdommen som sokner til kirken, sier kirketjener Nielsen.

Planlegger ekspedisjon

Etter den litt originale dramatiseringen under gudstjenesten skulle man tro sognepresten raskt ville prøve sin nyinnkjøpte farkost i smulere farvann, men det lar vente på seg.

– Det er mange små vann i Sveio og planen er en ekspedisjon hvor jeg kan bære gummibåten mellom vannene der det passer seg. Men nei, jeg har ikke fått gummibåten på vannet ennå, men det er planen, sier han.

Truet vinden og sjøen

Ifølge evangeliet etter Matteus stillet Jesus stormen ved å true vinden.

«Så steg han i båten, og disiplene fulgte ham. Da ble det et voldsomt uvær på sjøen, så båten nesten ble borte mellom bølgene. Men Jesus sov. De gikk bort og vekket ham og sa: «Herre, frels! Vi går under!» Han svarte: «Hvorfor er dere redde – dere lite troende!» Så reiste han seg og truet vindene og sjøen, og det ble blikk stille. Mennene undret seg og spurte: «Hva er dette for en? Både vind og sjø adlyder ham!» kilde: bibel.no