Slik kaster du litt glans over pølsemiddagen

Pølser kan være et riktig gourmetmåltid dersom du velger gode kjøttfulle pølser og deilig tilbehør. Her har du mange gode forslag!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Smakfullt tilbehør til pølser

Velg helst pølser med høy kjøttandel, 80% kjøtt gir smakfulle pølser.
Det finnes mange gode pølser av lam, storfekjøtt eller svinekjøtt, sjekk næringsinnholdet.

Tomatsalsa

Dette trenger du:

  • 2 tomater
  • 1 ss sweet chilisaus
  • 2 ss frisk hakket basilikum eller bladpersille
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

Del tomatene i to og ta ut innmaten.
Finhakk tomatkjøttet og bland med ketchup eller chilisaus, finhakket basilikum/urter, salt og pepper.

Tzatsiki

Dette trenger du:

  • 1 slangeagurk
  • 2-4 fedd hvitløk
  • ca. 2 1/2 dl matyoghurt
  • 2-3 ss olivenolje
  • Salt og pepper
  • sukker
  • frisk hakket mynte

Slik gjør du:

Riv agurken opp på et råkostjern og press ut litt av vannet.
Finhakk hvitløk og bland inn i yoghurten sammen med slangeagurk og olivenolje.
Smak til med salt, pepper, ørlite grann sukker og rikelig med finhakket mynte.

Coleslaw (kålsalat)

Dette trenger du:

  • Ca. 4 dl strimlet nykål, evt kinakål
  • 1 ts salt
  • 1 stor grovt revet gulrot
  • 1 eple, finstrimlet
  • 1/2 finhakket rødløk
  • 1 1/2 dl matyoghurt (evt. like deler matyoghurt og majones)
  • 2-3 ss sennep eller ravigottesaus
  • Evt. noen dråper tabasko

Slik gjør du:

Finsnitt kålen, riv gulrot, finsnitt eple og finhakk løk.
Bland sammen matyoghurt og smak til med sennep/ ravigottesaus og tabasko, og vend inn i grønnsakene.

PØLSEDIGG: Sunt og veldig godt tilbehør til grillmaten.  Foto: TV 2
PØLSEDIGG: Sunt og veldig godt tilbehør til grillmaten.  Foto: TV 2

Chili og mangosalat

Dette trenger du:

  • 1 mango
  • 2 vårløk
  • 1 rød chili
  • 1 ss frisk finhakket ingefær
  • 1 lime
  • 2-3 ss sweet chilisaus
  • frisk koriander
  • ruccolasalat eller strimlet grønn salat

Slik gjør du:

Del mango i terninger, finhakk vårløk, chili og ingefær.
Bland alt lett sammen.
Skrell lime og skjær ut fileter (små båter uten skinn) og vend inn i salaten.




Potetesalat med sennepsdressing

Dette trenger du:

  • 10-12 poteter avhengig av størrelse
  • 1-2 pk sukkererter

Dressing:

  • 2 ss grov sennep
  • 2 ss fin sennep (Dijon)
  • 1 – 1 ½ dl olje
  • ½ -1 dl iskaldt vann
  • Rikelig med finhakket dill eller gressløk
  • Evt. reddiker

Slik gjør du:

Kok poteter i saltet vann, hell av kokevannet og damp potetene tørre.
Kok sukkererter i lettsaltet vann i 1 min., og avkjøl i iskaldt vann.

Visp sammen grov og fin sennep.
Spe med olje i en tynn stråle, visp godt hele tiden.
Tilsett iskaldt vann og visp godt inn i dressingen.
Smak evt. til med salt og pepper.
Tilsett finhakket dill eller gressløk og evt. reddiker skåret i båter.

Tips: La reddikene ligge i iskaldt vann, 30-40 min., slik at det blir sprø.