OMKOM: Anton Yelchin ble klemt ihjel i en ulykke utenfor sitt eget hjem natt til søndag. FOTO: Scanpix
OMKOM: Anton Yelchin ble klemt ihjel i en ulykke utenfor sitt eget hjem natt til søndag. FOTO: Scanpix Foto: © Tammie Arroyo / Aff-usa.com

SUVen som klemte ihjel Star Trek-stjernen var tilbakekalt av produsenten

En feil på Anton Yelchins bil kan være forklaringen på skuespillerens dødsulykke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 27 år gamle Star Trek-skuespilleren, Anton Yelchin omkom i en bilulykke natt til søndag utenfor sitt eget hjem i San Fernando Valley.

Hans egen SUV, en 2015 Jeep Grand Cherokee, rullet nedover innkjørselen og klemte Yelchin mellom bilen og et postkassestativ og sikkerhetsgjerdet.

Nå viser det seg at en feil ved bilen kan være årsaken til skuespillerens død.

Feil på bilen

I april kalte nemlig produsenten tilbake omlag 1,1 millioner biler verden over, skriver AP.

Grunnen til at så mange biler ble tilbakekalt skal være at det var vanskelig for sjåførene å se om de hadde satt bilen – som har automatgir – i parkeringsmodus eller ikke. Hvis den ikke sto i «parkering» kunne den begynne å rulle hvis føreren forlot bilen.

Ifølge AP har dødsfallet til skuespilleren blitt håndtert som en ulykke. Yelchin har blitt obdusert, men prøver som er tatt for å se om han var ruset på noen som helst måte vil ta måneder å analysere.

Klar for ny Star Trek-film

Yelchin beskrives som en karismatisk og fremadstormende skuespiller. Han har spilt i mange små, uavhengige filmer og flere TV-serier.

Hans største roller var i «Alpha dog» og de nyinnspilte Star Trek-filmene. Den tredje i serien lanseres i sommer.

27-åringen var født i Russland. Begge foreldrene hans var profesjonelle kunstløpere som flyttet til USA da Anton var baby.