HAI PÅ DEG: En gjeng mannfolk oppå en hai imponerer verken dyrevenner eller karenes arbeidsgiver. Foto: Facebook/Gary Stokes
HAI PÅ DEG: En gjeng mannfolk oppå en hai imponerer verken dyrevenner eller karenes arbeidsgiver. Foto: Facebook/Gary Stokes

Tredde livbøye rundt haien og halte den på land for å ta bilde

Internett raser etter at en gjeng turister dro en hai på land for å ta bilder av den.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Men i likhet med de fleste andre fisker, klarer ikke haier seg så godt på landjorda. Haien var nemlig død da bildene var tatt og fisken ble returnert til sitt rette element.

Hendelsen skjedde i Den dominikanske republikk i forrige uke. En video som ble postet på Youtube og senere fjernet, viser hvordan en gruppe menn løper ut på stranden før de drar blåhaien på land ved hjelp av tau. Det skriver avisen Independent.

Tommel opp

En badevakt kommer til og trer en livbøye over haiens hode og dytter på den med en planke.

Haien strever febrilsk for å komme seg løs, men med en hel haug staute mannfolk over seg er overmakten for stor. Enkelte av karene løfter halen og viser tommel opp til kamera.

Flere av de som er med på bildet, skal være tilknyttet Hard Rock Hotel & Casino i Punta Cana. Bilder av hendelse er lagt ut på Facebook-kontoen til dyrevennen Gary Stokes.

– Fokastelig oppførsel for å underholde turister! Samtidig pågår det et intenst arbeid andre steder i Karibia for å bevare haien, skriver Stokes.

– Tar saken alvorlig

I kommentarfeltene hagler det med kritikk mot Hard Rock og de som poserer på bildene.

– Hva i helvete er det som feiler disse folkene??? Boikott Hard Rock til de gjør det godt igjen, skriver en opprørt Facebook-bruker.

I en Twitter-post understreker Hard Rock Hotels at de ikke støtter slik oppførsel og vil følge opp saken med de involverte.