SKAPTE RABALDER: Mange har reagert på dette bildet, som politiet i Ringaker la ut på sin Facebook-grupe lørdag. Foto: Skjermdump, Politiet
SKAPTE RABALDER: Mange har reagert på dette bildet, som politiet i Ringaker la ut på sin Facebook-grupe lørdag. Foto: Skjermdump, Politiet

Politiet la ut bilde av smugler-«fangsten» – tar selvkritikk

I helgen la politiet i Ringsaker ut et bilde av pågrepne smuglere på sin Facebook-side. Det fikk kommentarfeltet til å koke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag gjennomførte politiet i Ringsaker en toll- og politiaksjon i Elverum og Trysil.

Etter et lengre søk fant politiet til slutt fire polske smuglere som hadde forsøkt å komme seg unna i skogen.

La ut bilde

I etterkant av aksjonen la politiet i Ringsaker, som er en del av Hedmark politidistrikt, ut et blide som skapte en del reaksjoner i kommentarfeltet.

Bildet viser en politikvinne og en politihund. I forkant i bildet ligger de tre pågrepne smuglerne på bakken. Som tekst til bildet står det:

«4 smuglere tatt på fersken i Trysil etter å ha forsøkt å stikke av. Jane og politihunden Gjermund har her full kontroll på den «fangsten».»

I kommentarfeltet på Facebook er responsen delt.

– Flott jobbet, heia Jane og Gjermund, skriver en Facebook-bruker.

– Helt uakseptabelt skrytebilde av dere, skriver en annen.

– Viser hverdagen

Mandag la politiet selv ut en beklagelse på sin Facebook-gruppe.

De understreker her at de både har fått ris og ros for bildet, og at målet har vært å vise noen smakebiter fra politihverdagen.

– Vi skal imidlertid ta sjølkritikk for teksten i innlegget. Uttrykket «fine fangsten» burde vi spart oss for, at man da tenker og oppfatter dette som et trofébilde kan vi forstå, skriver de.

Kjell Kristian Ukkelberg, fungerende leder for politiet i Hedmark, sier at å dele bilder fra politihverdagen med publikum er viktig for dem.

– Vi skal fortelle hva politiet driver med på en ordentlig og objektiv måte. Bildet er helt fint, men formuleringen i teksten kunne vi spart oss, sier han, og understreker at politiet i Ringsaker kommer til å dele bildet som vanlig fremover.